Έτοιμοι για την υπέρτατη μάχη του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»;

Όλα όσα περιμένουμε να δούμε στο πολυαναμενόμενο, τρίωρης διάρκειας φινάλε που βρίσκει τους παντοδύναμους υπερήρωες αποδεκατισμένους, αλλά αποφασισμένους να βρουν τρόπο να συντρίψουν τον αδίστακτο Thanos.

Έτοιμοι για την υπέρτατη μάχη του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»;

Ακόμη και πέντε ώρες στην ουρά χρειάστηκε να περιμένουν εκατοντάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ, με την ελπίδα να αποκτήσουν το μαγικό χαρτάκι που θα τους εξασφάλιζε τη θέση σε μια προβολή των «Εκδικητών: Η Τελευταία Πράξη». Το πρώτο 24ωρο της προπώλησης ιστοσελίδες κατέρρευσαν, ταμεία άνοιξαν από τα ξημερώματα και ρεκόρ έσπασαν, αφού μόλις σε έξι ώρες πωλήθηκαν εισιτήρια συνολικής αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Όλα αυτά ενώ στην Ελλάδα η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τη Μ. Τετάρτη 24/4, αντί της Μ. Παρασκευής όπως στις ΗΠΑ, οπότε και προβλέπεται να καταρρίψει το άνοιγμα-μαμούθ των 257,6 εκατ. που πέτυχε το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας», ενώ πολλοί εκτιμούν ότι έχει τη δυναμική να ξεπεράσει σε συνολικές εισπράξεις ακόμη και τα 2,7 δισ. του «Avatar». Με τις τύχες της ανθρωπότητας αλλά και των ίδιων των Εκδικητών να κρέμονται από μια κλωστή, φαίνεται πως άπαντες ανυπομονούν να μάθουν πώς οι υπερήρωες θα κατατροπώσουν τον πανίσχυρο Thanos. Χρειάστηκαν, άλλωστε, 21 ταινίες της Marvel για να φτάσουμε μέχρις εδώ...

Γρήγορη σούπερ επανάληψη

Στις τελευταίες πράξεις του «Πολέμου της Αιωνιότητας», έπειτα από μια ψυχωμένη αλλά ατελέσφορη μάχη των Εκδικητών στη Γουακάντα, ενάντια στο στρατό του Thanos, ο άκαρδος Τιτάνας με μια κίνηση των δαχτύλων του αφανίζει το μισό πληθυσμό του γαλαξία, χάρη στις έξι λίθους της αιωνιότητας, κι εξαφανίζεται. Ανάμεσα στους αποσβολωμένους επιζώντες βρίσκονται οι Captain America, Iron Man (ολομόναχος και αβοήθητος στο Διάστημα), Thor και Hulk, ενώ στα τρέιλερ της «Τελευταίας Πράξης» εμφανίζονται επίσης οι Captain Marvel και Ant-Man.

Για την άφιξη της υπερηρωίδας που ενσαρκώνει η οσκαρική Μπρι Λάρσον είχαμε ήδη προετοιμαστεί στο τέλος του «Πολέμου», όταν ο Νικ Φιούρι πρόλαβε να την καλέσει στη Γη προτού εξαϋλωθεί, αλλά και στην post credit σκηνή της αυτόνομης ταινίας της. Εκτός από την Captain Marvel, καθοριστικό ρόλο για την αντιστροφή των δεινών που προκάλεσε ο Thanos αναμένεται να παίξει και ο λιλιπούτειος Ant-Man του Πολ Ραντ. Οι υπεύθυνοι του franchise κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τον ρόλο του στην ταινία, ενώ οι θεωρίες για την ανάμειξή του στους Εκδικητές οργιάζουν.

Την τελευταία φορά που είδαμε τον μικροσκοπικό σούπερ ήρωα στο «Ο Ant-Man και η Σφήκα» βρισκόταν εγκλωβισμένος στον κβαντικό μικρόκοσμο. Στο τρέιλερ της «Τελευταίας Πράξης» όμως τον βλέπουμε σώο και αβλαβή στη Γη. Ίσως τον έσωσε η Captain Marvel ή, όπως υποστηρίζουν αρκετοί... μύστες, ο Ant-Man βρήκε τρόπο χρήσης των χρονοδινών του μικρόκοσμου για να ξεφύγει και να έρθει σε επαφή με τους Εκδικητές. Ούτε το «Memento» τόσες πιθανές πλοκές...

Το σινε-μέλλον της Marvel

Έτοιμοι για την υπέρτατη μάχη του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»; - εικόνα 1

«Θα κάνουμε τα πάντα», ορκίζονται οι εναπομείναντες Εκδικητές στο πιο πρόσφατο τρέιλερ της «Τελευταίας Πράξης», στο οποίο, αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά, θα παρατηρήσετε αρκετές απουσίες. Συγκεκριμένα, στο πλάνο όπου με τις νέες τους στολές οι υπερήρωες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την αποστολή τους λείπουν κεντρικά πρόσωπα όπως ο Thor. Μήπως αυτό σημαίνει πως κι εδώ θα θρηνήσουμε μερικούς προσωρινούς (;) θανάτους; Οι σκηνοθέτες Άντονι και Τζο Ρούσο είναι πιθανό να κρύβουν πολλές συναισθηματικά φορτισμένες εκπλήξεις. Εξάλλου, σε 181 λεπτά τα πάντα μπορεί να συμβούν...

Σε κάθε περίπτωση, και παρότι οι υπεύθυνοι του στούντιο έχουν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά των μελλοντικών τους βημάτων, αυτή αποκλείεται να είναι η «Τελευταία Πράξη» στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχει διάθεση για αυτόνομη περιπέτεια της Black Widow και σίκουελ των «Captain Marvel» και «Black Panther», ενώ η ταλαντούχα σκηνοθέτης Κλόι Ζάο («Καλπάζοντας με το Όνειρο») έχει αναλάβει την ταινία με τους Eternals. Τέλος, αυτόνομη ταινία πρόκειται να αποκτήσει και ο εξπέρ των πολεμικών τεχνών Shang-Chi, με τον Ντέστιν Ντάνιελ Ντεστόν («Γυάλινο Κάστρο») να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη

Avengers: Endgame
2
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 181 '
  • Άντονι και Τζο Ρούσο

Μετά την ήττα τους από τον Thanos και την εξαφάνιση των μισών ζώντων οργανισμών του σύμπαντος, οι Εκδικητές μαζεύουν τα κομμάτια τους και προσπαθούν να σχεδιάσουν την εκδίκησή τους. Η μητέρα των κόμικς μαχών ξεκινά με μια σεναριακή έκπληξη, συνεχίζει ταξιδεύοντας στο χρόνο και κορυφώνεται λιγότερο θεαματικά του αναμενομένου, αλλά με μερικούς συγκινητικούς αποχαιρετισμούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.