Η Κατάρα της Γιορόνα

Spin off της τρομο-μυθολογίας του «Καλέσματος», που σπάει ρεκόρ ρηχότητας διαλόγων, μονότονης πλοκής και μηχανιστικής αναπαραγωγής όλων των φτηνών, πιασάρικων κλισέ του είδους.

Η Κατάρα της Γιορόνα

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70. Γιατί; Διότι είμαστε απέναντι σε άλλο ένα spin off της τρομο-μυθολογίας του «Καλέσματος»: παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις μιας μητέρας η οποία είναι ύποπτη για παιδική κακοποίηση, μια κοινωνική λειτουργός συνειδητοποιεί πως το πνεύμα της σατανικής Λα Γιορόνα έχει βάλει στόχο τα δικά της παιδιά. Πάνω σε αυτήν την απλή και αυθαίρετη συνθήκη, η οποία δεν αναπτύσσεται καθόλου σεναριακά, η Λίντα Καρντελίνι και δύο πιτσιρίκια (λίγο αργότερα κι ένας Μεξικάνος «σαμάνος», πρώην καθολικός ιερέας) τρέχουν πέρα δώθε και πάνω κάτω ουρλιάζοντας σε ένα διώροφο σπίτι, όπου η τσαντισμένη Λα Γιορόνα μπήγει ακόμη δυνατότερες τσιρίδες και μπαινοβγαίνει κατά βούληση.

Ο παραγωγός του franchise Τζέιμς Γουάν και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Μάικλ Τσάβες, ο οποίος είχε κάνει αίσθηση με το μικρού μήκους horror «The Maiden» το 2016, εξασφαλίζουν μια οπτικά υποβλητική τρομακτική ατμόσφαιρα, αλλά η ρηχότητα των διαλόγων, η μονοδιάστατη, σε βαθμό κακουργήματος σχηματική πλοκή και η μηχανιστική αναπαραγωγή όλων των φτηνών, πιασάρικων κλισέ του είδους ισοπεδώνουν κάθε... αντίλογο.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κατάρα της Γιορόνα

The Curse of La Llorona
  • Τρόμου
  • 2019
  • Διάρκεια: 93 '
  • Μάικλ Τσάβες

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70: παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις μιας μητέρας η οποία είναι ύποπτη για παιδική κακοποίηση, μια κοινωνική λειτουργός συνειδητοποιεί πως το πνεύμα της σατανικής Λα Γιορόνα έχει βάλει στόχο τα δικά της παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.