Η μοίρα διάλεξε τον Λορέντζο Φερό να υποδυθεί ένα δολοφόνο στον «Άγγελο»

Ο 20χρονος ηθοποιός μας μιλά για την αποκαλυπτική πρώτη του δουλειά στο σινεμά.

Η μοίρα διάλεξε τον Λορέντζο Φερό να υποδυθεί ένα δολοφόνο στον «Άγγελο»

Τη δεκαετία του '70 η Αργεντινή μάθαινε πανικόβλητη τα διαδοχικά αποτρόπαια εγκλήματα του Κάρλος Ρομπλέντο Πουτς, του μόλις 20 ετών κακοποιού, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων 11 δολοφονίες και 17 ληστείες. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά, ο συνομήλικός του και πρωτοεμφανιζόμενος Λορέντζο Φερό αναλαμβάνει να τον υποδυθεί στην ταινία «Ο Άγγελος» του Λουίς Ορτέγκα, παραδίδοντας μια αναπάντεχα δυναμική ερμηνεία. Συναντήσαμε το Φερό στην πρεμιέρα της ταινίας κατά τη διάρκεια του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», όταν και μας αποκάλυψε το παρασκήνιο της επιλογής του από τον Ορτέγκα.

Επέλεξες μόλις στην πρώτη σου ταινία να ενσαρκώσεις έναν αμφιλεγόμενο και πολύπλοκο χαρακτήρα. Τι σε προσέλκυσε σε αυτόν;
Δεν ήταν ακριβώς δική μου απόφαση, όπως το έζησα έμοιαζε με περισσότερο με κάλεσμα της μοίρας. Μια μέρα ο πατέρας μου μού είπε ότι ο Λουίς Ορτέγκα κάνει δοκιμαστικά, και πως θα ήταν καλό για μένα να πάω. Δεν ήξερα τότε ποιος ήταν, έκανα μια μικρή έρευνα και συνειδητοποίησα πως είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης.
Πήγα λοιπόν στο δοκιμαστικό χωρίς να έχω γνώσεις υποκριτικής ή φιλοδοξία να κάνω καριέρα ηθοποιού. Η απειρία μου δεν ήταν πρόβλημα για τον Λουίς, ο οποίος μου πρότεινε σχεδόν αμέσως τον ρόλο, αλλά για τους παραγωγούς. Ήταν επιφυλακτικοί γιατί δεν ήθελαν ένας ερασιτέχνης να παίξει τον κεντρικό χαρακτήρα. Εκείνη τη στιγμή ήμουν βέβαιος ότι δε θα συμμετείχα στην παραγωγή. Έξι μήνες πέρασαν, με παίρνει τηλέφωνο ο Λουίς, και μου λέει «είσαι στην ταινία». Φρίκαρα!

Η μοίρα διάλεξε τον Λορέντζο Φερό να υποδυθεί ένα δολοφόνο στον «Άγγελο» - εικόνα 1

Είναι αλήθεια ότι κατά την προετοιμασία σου για το ρόλο, ο Ορτέγκα σε προσκαλούσε σπίτι του για να κάνετε... χορευτικά;
Ναι, και όχι μόνο! Για παράδειγμα, κάποια στιγμή μου ζήτησε να υποκριθώ ότι κάνω διάρρηξη στο σπίτι του. Μαζί μας ήταν επίσης ένας εκπαιδευτής υποκριτικής για περίπου έξι μήνες πριν τα γυρίσματα και δύο μήνες κατά τη διάρκεια. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, χρειάστηκε να μάθω να κλαίω, να παίζω πιάνο κ.λπ.

Παρακολούθησες μήπως τις τεχνικές άλλων ηθοποιών για να τις προσαρμόσεις στην ερμηνεία σου;
Είδα τη δουλειά πολλών ηθοποιών, αλλά κυρίως ενδιαφέρθηκα να δω συγκεκριμένες ταινίες που θα με κατεύθυναν συναισθηματικά στο αποτέλεσμα που έψαχνα. Το «Badlands» του Τέρενς Μάλικ, το «Drugstore Cowboy» του Γκας Βαν Σαντ, το «Μπόνι και Κλάιντ» του Άθρουρ Πεν... Τέτοιου είδους σινεμά.

Σε φόβισε καθόλου να ενσαρκώσεις αυτόν τον χαρακτήρα;
Ο πραγματικός Κάρλος ναι, με φοβίζει, εκείνος της ταινίας όμως όχι. Έχοντας διαβάσει τη βιογραφία του μπορώ να σου πω πως στην ταινία τον απεικονίζουμε αρκετά διαφορετικά, περισσότερο ως παιδί.

Η μοίρα διάλεξε τον Λορέντζο Φερό να υποδυθεί ένα δολοφόνο στον «Άγγελο» - εικόνα 2

Εξάλλου και στην ταινία ο Κάρλος ωριμάζει όσο εξελίσσεται η αφήγηση και μαθαίνει νέα πράγματα για τον εαυτό του. Συνέβη κάτι τέτοιο και σε εσένα;
Ναι, κυρίως μέσα από τη σχέση μου με τον Λουίς και από τον τρόπο που βίωσα τα γυρίσματα. Χρειάστηκε να ξεπεράσω πολλούς προσωπικούς μου φόβους και άγχη, όπως το να αφεθώ ολοκληρωτικά στον κόσμο της ταινίας και να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες.

Αφού όμως τα κατάφερες τόσο καλά, θα ήθελες να συνεχίσεις να δουλεύεις στο σινεμά;
Το ελπίζω! Για να είμαι ειλικρινής έχουν υπάρξει προτάσεις για μένα, αλλά λέω σε όλους όχι. Θέλω να επιλέγω προσεκτικά με ποιους συνεργάζομαι και σε ποιες ταινίες δέχομαι να παίξω. Προς το παρόν σε μερικούς μήνες θα συμμετάσχω σε μια τηλεοπτική σειρά. Παράλληλα ασχολούμαι με τη μουσική, σύντομα θα κυκλοφορήσω με φίλους ένα mixtape, οπότε αυτήν την περίοδο έχω βάλει αυτό το κομμάτι της ζωής μου σε προτεραιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άγγελος

El Angel
3
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Λουίς Ορτέγκα

Πίσω από το παιδικό κι αθώο παρουσιαστικό του 17χρονου Κάρλος κρύβεται ένας αμετανόητος ληστής και κατά συρροή δολοφόνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.