Η Σύζυγος

2

Ευκολοχώνευτο δράμα χαρακτήρων με μια ελάχιστα αξιόπιστη σεναριακή ανατροπή και δύο εξαιρετικές ερμηνείες. Κάπως υπερβολικά, αυτή της Γκλεν Κλόουζ τη φέρνει σε απόσταση αναπνοής από το πολυπόθητο Όσκαρ.

Η Σύζυγος

Ποιος θυμάται το ξεχασμένο και από τον θεό πλέον «Blue Sky»; Πρόκειται για το έτοιμο από το 1991 φιλμ του Τόνι Ρίτσαρντσον, το οποίο βγήκε στις αίθουσες τρία χρόνια αργότερα και χάρισε τελικά στην Τζέσικα Λανγκ το δεύτερο Όσκαρ της. Ανάλογη περίπτωση θα αποδειχτεί πιθανότατα και η «Σύζυγος», λησμονημένη στο ράφι για έναν ολόκληρο χρόνο μεταφορά στην οθόνη ενός βιβλίου της Μεγκ Γουόλιτζερ («This Is my Life» της Νόρα Έφρον) από την τηλεοπτική σεναριογράφο Τζέιν Άντερσον και τον Σουηδό σκηνοθέτη Μπγιόρν Ρούνγκε.

Διότι, σαφώς για… επανορθωτικούς λόγους, θα χαρίσει πιθανότατα στην αδικημένη Γκλεν Κλόουζ το πολυπόθητο Όσκαρ ύστερα από έξι άγονες υποψηφιότητες και γρήγορα θα περάσει στην κινηματογραφική λήθη ως ένα ευκολοχώνευτο δράμα χαρακτήρων με μια ελάχιστα αξιόπιστη σεναριακή ανατροπή και δύο εξαιρετικές ερμηνείες: αυτή του Τζόναθαν Πράις, ως συγγραφέα που ταξιδεύει στη Στοκχόλμη για να παραλάβει το Νόμπελ λογοτεχνίας, κι εκείνη της Κλόουζ ως στοργικής συζύγου του Τζόαν, η οποία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα θυμηθεί όλη την κοινή ζωή τους, χτισμένη πάνω σε μυστικά και ψέματα.

Μ. Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: SEVEN FILMS / ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Σύζυγος

The Wife
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μπιόρν Ρούνγκε

Φτάνοντας στη Στοκχόλμη με τον σύζυγό της, στον οποίο θα απονεμηθεί το Νόμπελ λογοτεχνίας, η Τζόαν θυμάται την κοινή ζωή τους, χτισμένη πάνω σε μυστικά και ψέματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.