Η Ταινία LEGO 2

2,5

Το τούβλινο σινε-σύμπαν δεν κάνει πια την ίδια εντύπωση, αν και παραμένει πιστό στο σαρκαστικό χιούμορ και στις ευρηματικές αναφορές στην ποπ κουλτούρα.

Η Ταινία LEGO 2

Αφήνοντας αυτήν τη φορά τη σκηνοθετική επιμέλεια στον Μάικ Μίτσελ («Οι Ευχούληδες»), οι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, το δημιουργικό δίδυμο ενός από τα ευρηματικότερα animations των τελευταίων χρόνων, προχωρούν στο σίκουελ της «Ταινίας LEGO» ως συν-σεναριογράφοι. Ξεκινούν λοιπόν από εκεί που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο φιλμ, με τα LEGO Duplo να εισβάλλουν στο Μπρίκσμπουργκ, το οποίο και καταστρέφουν. Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμη χειρότερα όταν, έπειτα από πέντε χρόνια, η αρχηγός του «εξωγήινου» στρατού επιστρέψει για να απαγάγει τους Λούσι και Μπάτμαν, αναγκάζοντας έτσι τον Έμετ να ταξιδέψει στα πέρατα του γαλαξία για να τους φέρει πίσω.

Η περιπέτειά του συνεχίζει να διαθέτει το ειρωνικό χιούμορ και τις σινεφίλ αναφορές του πρώτου «LEGO», το έξυπνο concept του οποίου μιμείται – αναπόφευκτα. Το ενήλικο κοινό θα αντιληφθεί τη συνταγογραφημένη εκτέλεση, αν και η ιδέα των δύο αδερφών που «ελέγχουν», παίζοντας, την πραγματικότητα του τούβλινου σύμπαντος αξιοποιείται εδώ με εύστοχα μεταμοντέρνο, ακόμη και αλληγορικό τρόπο.

ΗΠΑ, Δανία. 2019. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ταινία LEGO 2

LEGO Movie 2
2,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 106 '
  • Μάικ Μίτσελ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η εισβολή των LEGO Duplo κατέστρεψε ολοσχερώς το Μπρίκσμπουργκ και η αρχηγός του «εξωγήινου» στρατού επιστρέφει. Απαγάγει τους Λούσι και Μπάτμαν, αναγκάζοντας έτσι τον Έμετ να ταξιδέψει στα πέρατα του γαλαξία για να τους φέρει πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.