Scopophilia

2

Ένα γυρισμένο φτηνά computer screen film με αρκετές σεναριακές ευκολίες και ερασιτεχνικές ερμηνείες, αλλά γνώση του είδους και αφηγηματική ικανότητα που του προσδίδουν μια στοιχειώδη κινηματογραφική ευπρέπεια.

Scopophilia

Κινηματογραφικό είδος που ξεκίνησε από το «The Collingswood Story» του 2006 και έγινε μόδα με το «Unfriended» του 2014, το computer screen film είναι αφενός μια ιδέα βγαλμένη από τη μοντέρνα διαδικτυακή πραγματικότητα του Millennium, αφετέρου προσφέρει τη δυνατότητα να γυριστεί κάτι αξιόλογο με τον ελάχιστο προϋπολογισμό. Γιατί όλα όσα βλέπουμε εδώ εξελίσσονται στην οθόνη ενός υπολογιστή, τρικ που μέχρι στιγμής έχουν εκμεταλλευτεί αποκλειστικά μια σειρά θρίλερ, με την ελληνική πρωτιά να ανήκει στο «Scopophilia».

Η σκοποφιλία (ηδονοβλεψία ή οφθαλμολαγνεία) είναι ο τίτλος του διδακτορικού που προσπαθεί να τελειώσει ο Αρτέμης, φοιτητής ο οποίος θα γίνει μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου μιας κοπέλας. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση θα μπει στο στόχαστρο του serial killer, σε ένα γυρισμένο με λιγοστά μέσα θριλεράκι – άσκηση ύφους που δεν μπορεί να αποφύγει τις ερασιτεχνικές ερμηνείες και τις σεναριακές (και καταγγελτικές, όπως η κοινωνική… σκοποφιλία) ευκολίες. Διαθέτει όμως γνώση του είδους και αφηγηματική ικανότητα οι οποίες του προσδίδουν μια στοιχειώδη για τα ελληνικά στάνταρντ, καλοδεχούμενη κινηματογραφική ευπρέπεια.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 70'.

Περισσότερες πληροφορίες

Scopophilia

2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 70 '
  • Ναταλία Λαμπροπούλου & Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Ένας φοιτητής που προσπαθεί να τελειώσει το διδακτορικό του γίνεται μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση μπαίνει στο στόχαστρο του δράστη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.