Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

0,5

Χαζοχαρούμενη παρωδία των περιπετειών του εμβληματικού ντετέκτιβ, παραφουσκωμένη με χοντροκομμένο, κακόγουστο σλάπστικ χιούμορ.

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

Tο ιδιότυπο χιούμορ του Γουίλ Φέρελ χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του όταν διασχίζει τον Ατλαντικό, γι’ αυτό και οι δυο πετυχημένες συνεργασίες του Αμερικανού σταρ με τον έξοχο ρολίστα Τζον Σι Ράιλι («Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby», «Step Brothers») δεν έφτασαν ποτέ έως τις ελληνικές αίθουσες. Αυτή που τα καταφέρνει τελικά είναι η τρίτη και με διαφορά η χειρότερη δουλειά τους, φιλόδοξη παρωδία των περιπετειών του εμβληματικού Βρετανού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και του υποστηρικτικού βοηθού και βιογράφου του δόκτορα Γουάτσον.

Μέρος της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, από τη λογοτεχνία έως τον κινηματογράφο, οι ήρωες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και ο κόσμος τους (τα αξεσουάρ, τα τικ, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, οι ατάκες…) βρίσκονται και πάλι στη μόδα μετά την πρόσφατη επιτυχία των ταινιών του Γκάι Ρίτσι και της τηλεοπτικής σειράς του BBC. Άρα υπάρχει έτοιμο, πρόσφορο έδαφος για μια απόλυτα κωμική προσέγγιση των περιπετειών του εξυπνότερου διώκτη του εγκλήματος, ο οποίος στην εκδοχή του Ίταν Κοέν μετατρέπεται σε ένα συνδυασμό ιδιοφυίας και… επιθεωρητή Κλουζό.

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον - εικόνα 1

Σεναριογράφος κάθε είδους κωμωδίας («Τροπική Καταιγίδα», «Μαδαγασκάρη 2», «Οι Άντρες με τα Μαύρα 3») ο οποίος πέρασε πίσω από την κάμερα με το κρυόμπλαστο σουξέ «Get Hard», ο Κοέν στήνει ένα ξέφρενο πανηγύρι φαρσικής υπερβολής πάνω σε μια προσχηματική πλοκή – οι Χολμς και Γουάτσον προσπαθούν να αποτρέψουν τη δολοφονία της βασίλισσας της Αγγλίας από τον διαβόητο εγκληματία Τζέιμς Μοριάρτι. Το παραφουσκώνει διαρκώς με χοντροκομμένο, κακόγουστο κι επιθετικό σλάπστικ χιούμορ που θυμίζει ρεταρισμένους αδελφούς Φαρέλι και δεν λειτουργεί ούτε για μια ατάκα, παραδίνοντας μια χαζοχαρούμενη παρωδία κι ένα διαχρονικό παράδειγμα εκκωφαντικής κινηματογραφικής αποτυχίας σε κάθε επίπεδο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

Holmes & Watson
0,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ίταν Κοέν

Όταν ένα σημείωμα που απειλεί τη βασίλισσα της Αγγλίας φτάνει στα χέρια του Σέρλοκ Χολμς, αυτός και ο βοηθός του δόκτωρ Γουάτσον είναι οι μόνοι που μπορούν να τη σώσουν και να συλλάβουν τον υπεύθυνο και διαβόητο εγκληματία Τζέιμς Μοριάρτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.