Στο Σώμα της

3

Μια Ελλάδα που χάνεται μαζί με τις ιστορίες, τις αναμνήσεις και τα έθιμά της μέσα από ένα γαλήνιο κινηματογραφικό βλέμμα πάνω στο γυναικείο και το αιγαιοπελαγίτικο «σώμα».

Στο Σώμα της

Oι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες», κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στην άκρη της Θηρασιάς, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Αν ο «Ξεναγός» του 2011, η πρώτη ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή, ήταν μια άνιση μα συμπαθής κομεντί πάνω σε μια αντιφατική νεο­ελληνική ενηλικίωση, το «Στο Σώμα της» ρίχνει μια εξίσου ενδιαφέρουσα ματιά στην άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε μια Ελλάδα που ξεθωριάζει και χάνεται μαζί με τις ιστορίες, τις αναμνήσεις, τις συμπεριφορές και τα έθιμά της, μέσα από μια σειρά γλαφυρών, γλυκόπικρων εξομολογήσεων και μια γαλήνιας αίσθησης παρατήρηση πάνω στο γυναικείο και το αιγαιοπελαγίτικο «σώμα».

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 84΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Σώμα της

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ζαχαρίας Μαυροειδής

Οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες» επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στη Θηρασιά, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται και προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.