Η Μελίσα ΜακΚάρθι απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της

Διάσημη για τις κωμικές της ικανότητες, η αγαπημένη ηθοποιός ετοιμάζεται για μια... δραματική στροφή στην καριέρα της που μπορεί να τη φέρει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Η Μελίσα ΜακΚάρθι απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της

Στα '00s τα απογεύματα του σαββατοκύριακου ήταν συνυφασμένα με άραγμα στον καναπέ και διπλά επεισόδια της σειράς «Οικογένεια Γκίλμορ». Εκεί, όπου ένα από τα highlights κάθε επεισοδίου ήταν η συνάντηση της πρωταγωνίστριας Λόρελαϊ (Λόρεν Γκρέιχαμ) με την κολλητή της σεφ Σούκι, την οποία ενσάρκωνε η άγνωστη τότε Μελίσα ΜακΚάρθι. Η ηθοποιός μπήκε στα σαλόνια του αμερικανικού και όχι μόνο κοινού, από το οποίο αγαπήθηκε όσο λίγοι χαρακτήρες της σειράς, και άρχισε να ξεδιπλώνει το αστείρευτο ταλέντο της.

Ο αυθόρμητος, πρόσχαρος χαρακτήρας της και οι πηγαίες αντιδράσεις της στα πιο απρόβλεπτα σκηνικά, έκαναν τη ΜακΚάρθι να ξεχωρίσει και τις πρώτες κινηματογραφικές προτάσεις να πέσουν στο τραπέζι. Η ευκαιρία της να βγει στο προσκήνιο ήρθε με τις «Φιλενάδες» (2011), μια τραβηγμένη, ακατάλληλη για ανηλίκους, κωμωδία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις αμερικανικές αίθουσες. Από ένα all-star cast, του οποίου ηγείτο η σταρ της κωμωδίας Κρίστεν Γουιγκ, η ΜακΚάρθι έκλεψε την προσοχή με την ερμηνεία της φτάνοντας μέχρι τις υποψηφιότητες για Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Η ηθοποιός στη συνέχεια απέδειξε τη θετική επίδρασή της στο κοινό, πρωταγωνιστώντας σε μια σειρά καλλιτεχνικά αδιάφορων ταινιών («Identity Thief», «Ντουέτο εν Δράσει», «Tammy») οι οποίες όμως κατόρθωναν να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του box office. Η αξιοζήλευτη ικανότητα της ΜακΚάρθι να προκαλεί αθρόα προσέλευση στους κινηματογράφους, είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των αποδοχών της. Το 2015 μάλιστα ήταν η τρίτη πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Η Μελίσα ΜακΚάρθι απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της - εικόνα 1
«Ghostbusters»

Ακολούθησε μια διετία διαδοχικών επιτυχιών, με τη ΜακΚάρθι να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Στο σινεμά την είδαμε διασώζει το ξεθυμασμένο «Spy» ως μια αξιαγάπητη υπάλληλος γραφείου της CIA, και αμέσως μετά να σώζει τον κόσμο ως μέλος των «Ghostbusters». Για τον απολαυστικό ρόλο της στο «Spy» απέσπασε και την πρώτη της υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας, στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ.

Την ίδια περίοδο ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της με τη σειρά «Mike & Molly», μία ακόμα επιλογή με θετικό αποτέλεσμα για τη ΜακΚάρθι, καθώς της απέφερε βραβείο Έμι καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία. Παράλληλα οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της στη θρυλική ζωντανή σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live», μιμούμενη τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Σον Σπάισερ, έγιναν αμέσως κλασικές. Ήταν τόσο πετυχημένη η μίμησή της ώστε ο ίδιος ο πολιτικός έφτασε να τη σχολιάζει, την ώρα που η ΜακΚάρθι αποσπούσε το δεύτερο Έμι της.

Χωρίς αμφιβολία η κωμικός βρίσκεται στο απόγειο της δημοτικότητάς της, γεγονός που δεν την αποτρέπει από το να παίρνει μερικές τολμηρές αποφάσεις. Είτε αυτές αφορούν γνώριμα σε εκείνη πεδία, όπως την αθυρόστομη κωμωδία «The Happytime Murders» που τη βρίσκει παρτενέρ ενός ανεξέλεγκτου αστυνομικού muppet, είτε σε εντελώς πρωτόγνωρα όπως το δράμα.

Ο λόγος για το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα «Can You Ever Forgive Me?» της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας Μάριελ Χέλερ («Το Ημερολόγιο μιας Έφηβης»).

Η ταινία που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις ελληνικές αίθουσες έχει ήδη προταθεί για δύο Χρυσές Σφαίρες, με τη Μελίσα ΜακΚάρθι να είναι υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης πρωταγωνίστριας σε δράμα.

Η ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την περιπέτεια της συγγραφέως Λι Ίσραελ, βιογράφου διασημοτήτων όπως η Εστέ Λόντερ, όταν στα '90s βρήκε τον εαυτό της να χτυπά τον πάτο. Με τους εκδοτικούς οίκους να την απορρίπτουν, τα χρέη να αυξάνονται και την ίδια να παλεύει τους προσωπικούς της δαίμονες και το πρόβλημά της με το αλκοόλ, αποφασίζει να πουλήσει ορισμένα αντικείμενά της. Ανάμεσά τους ένα γράμμα που είχε λάβει από την Κάθριν Χέπμορν, το οποίο καταφέρνει να πουλήσει σε υψηλή τιμή. Τότε σκαρφίζεται την ιδέα να παραχαράσσει γράμματα διασημοτήτων, εμπλουτίζοντάς τα με προσωπικές λεπτομέρειες για να αυξηθεί η αξία τους, τα οποία εν συνεχεία θα πουλούσε σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Στο ρόλο που προηγουμένως είχε απορρίψει η Τζούλιαν Μουρ, η Μελίσα ΜακΚάρθι καλείται να εμπλουτίσει συναισθηματικά το ερμηνευτικό της στιλ και να εκμεταλλευτεί τα δυνατά της σημεία. Η ηθοποιός έχει χτίσει μια καριέρα σερί επιτυχιών χάρη στον αβίαστο τρόπο με τον οποίο οικειοποιείται τα γυναικεία στερεότυπα, αλλά και με το άμεσο, ρεαλιστικό παίξιμό της που διευκολύνει το κοινό να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες της. Ως Λι Ίσραελ ενσαρκώνει μια τρομερά πολύπλοκη ηρωίδα με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία απογυμνώνει τις εμμονές των καλλιτεχνικών κύκλων και την υστερία για την απόκτηση οποιασδήποτε προσωπικής πληροφορίας ενός δημόσιου προσώπου. Ρίχνει επίσης φως στο τραγικό ψυχολογικό σημείο που μπορεί να φτάσει ένας δημιουργός όταν αρχίζει να πιστεύει το ίδιο του το παραμύθι ώστε να νιώσει αποδεκτός. Η ΜακΚάρθι έχει τα φόντα να φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις του ρόλου, μένει λοιπόν να φανεί εάν τα έχει καταφέρει τόσο καλά ώστε να τη δούμε τετ-α-τετ με τον θείο Όσκαρ...

Περισσότερες πληροφορίες

The Happytime Murders

1,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 91 '
  • Μπράιαν Χένσον

Σε ένα Λος Άντζελες όπου άνθρωποι και κούκλες συνυπάρχουν, μια αστυνομικός κι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να βρουν αυτόν που δολοφονεί τους πρωταγωνιστές ενός παιδικού τηλεοπτικού σίριαλ του ’90.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.