Το Πάρκο του Τρόμου

0,5

Άλλος ένας serial killer που πρώτα σκοτώνει τη σεναριακή λογική, ενώ ακολουθούν το καλό γούστο, η πρωτοτυπία και αμέτρητοι χαζοχαρούμενοι τινέιτζερ.

Το Πάρκο του Τρόμου

Όπως οι περισσότερες exploitation ταινίες τρόμου, έτσι και αυτό το «Πάρκο του Τρόμου» στηρίζεται σε μία και μόνη ιδέα, πάνω στην οποία προσαρμόζονται όλες οι δοκιμασμένες συνταγές του είδους. Αυτήν τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα γιγάντιο πάρκο διασκέδασης με θέμα τον τρόμο, κάτι που αφενός δικαιολογεί τα απανωτά jump scares (μεταμφιεσμένοι υπάλληλοι και πελάτες πετάγονται από την άκρη του κάδρου για να τρομάξουν τους υπόλοιπους επισκέπτες) και αφετέρου διευκολύνει τον δολοφόνο να κινείται ανενόχλητος (οι μισοί κυκλοφορούν φορώντας μάσκες και κραδαίνοντας –ψεύτικα– μαχαίρια και τσεκούρια).

Εκεί, λοιπόν, φτάνουν για να διασκεδάσουν η νεαρή και αθώα Νάταλι μαζί με την παρέα της, οι οποίοι χωρίς συγκεκριμένο λόγο και προφανή αιτία γίνονται στόχος ενός αμίλητου, ψυχρού και μασκοφόρου serial killer. Χωρίς λόγο και αιτία είναι και τα όσα ακολουθούν σε αυτό το κωμικοτραγικό λουτρό αίματος διά χειρός Γκρέγκορι Πλότκιν, μοντέρ σε τέσσερις «Μεταφυσικές Δραστηριότητες» και στο «Τρέξε!», στο οποίο πρώτα μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου η σεναριακή λογική, ενώ ακολουθούν το καλό γούστο, η πρωτοτυπία και αμέτρητοι χαζοχαρούμενοι τινέιτζερ.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πάρκο του Τρόμου

Hell Fest
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 89 '
  • Γκρέγκορι Πλότκιν

Μια ομάδα νεαρών που πηγαίνει να διασκεδάσει σε ένα πάρκο γεμάτο τρομακτικές ατραξιόν έρχεται αντιμέτωπη με έναν μασκοφόρο serial killer.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.