Ο Γκριντς

2,5

Φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του γνωστότερου ίσως παραμυθιού του Δρα Σους, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Ο Γκριντς

Η κινηματογραφική γνωριμία μας με τον Γκριντς, τον διασημότερο ήρωα του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δρα Σους ή Τεντ Γκέιζελ («Λόραξ», «Χόρτον»), έγινε το 2000 με τον «Κατεργάρη των Χριστουγέννων», στον οποίο ο Τζιμ Κάρεϊ υποδυόταν τον πράσινο και τριχωτό ήρωα που μισεί τα Χριστούγεννα κι επιχειρεί να τα κλέψει από τους χαρωπούς κατοίκους του διπλανού του χωριού.

Ως καρτούν πλέον, ο Γκριντς επιστρέφει τώρα το ίδιο κυνικός και μισάνθρωπος, απομονωμένος σε μια σπηλιά μαζί με τον πιστό σκύλο του Μαξ (μια επιτυχημένη κωμική νότα). Και όταν το Χούβιλ ανακοινώσει πως φέτος θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με… τριπλή επισημότητα, το σχέδιο κλοπής των δώρων και του καλοσυνάτου πνεύματος που τα συνοδεύει μπαίνει μπροστά, σε μια φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του διδακτικού παραμυθιού, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Απλή, φαρσική και προβλέψιμη, μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Τιμ Μπάρτον και τον ευφάνταστα σκοτεινό «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη, με τον Γιώργο Καπουτζίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΗΠΑ, Κίνα. 2018. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γκριντς

The Grinch
2,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 86 '
  • Γιάροου Τσένι

Ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκριντς εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.