Ρομπέν των Δασών

1,5

Ο μύθος του κουκουλοφόρου υπερασπιστή των αδυνάτων εκμοντερνίζεται άστοχα και αντιθεαματικά, φορτωμένος με μια οργισμένη αντικαπιταλιστική και αντιπολεμική αλληγορία στα όρια της παρωδίας.

Ρομπέν των Δασών

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση του Ρομπέν των Δασών στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, ο διαχρονικός βρετανικός μύθος του κουκουλοφόρου υπερασπιστή των αδυνάτων επιστρέφει σε μια νεανικότερη και... πολιτικότερη εκδοχή διά χειρός του τηλεοπτικού Ότο Μπάθερστ («Peaky blinders», «Black mirror»). Σύμφωνα με αυτήν, όταν ο νεαρός λόρδος του Λόξλεϊ επιστρέφει από τις Σταυροφορίες, βρίσκει τη γη του κατασχεμένη από τον σερίφη του Νότιγχαμ και την αγαπημένη του Μάριον στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Ένας παλιός γνωστός του από τον πόλεμο όμως προσφέρεται να τον βοηθήσει με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Τα γνωστά κατορθώματα του μεσαιωνικού επαναστάτη εκμοντερνίζονται άστοχα και αντιθεαματικά, με μια εικονογραφία που παραπέμπει άλλοτε διακριτικά (τα βέλη μοιάζουν με σφαίρες) και άλλοτε άτσαλα (οι στολές των «κακών») σε ένα δυσοίωνο σήμερα. Και σαν να μην της έφταναν μια παιδαριώδης πλοκή γεμάτη απιθανότητες και μια χαοτική αφήγηση, έρχεται μια οργισμένη αντικαπιταλιστική και αντιπολεμική αλληγορία να σπρώξει αυτήν την αποτυχημένη περιπέτεια εποχής στα όρια της παρωδίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομπέν των Δασών

Robin Hood
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 116 '
  • Ότο Μπάθερστ

Επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες, ο νεαρός λόρδος του Λόξλεϊ βρίσκει τη γη του κατασχεμένη από τον σερίφη του Νότιγχαμ και την αγαπημένη του Μάριον στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Ένας παλιός γνωστός του από τον πόλεμο όμως προσφέρεται να τον βοηθήσει με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.