Κριντ ΙΙ

2

Άνευρη και copy-paste (το «Ρόκι ΙΙΙ» συναντά το «IV») συνέχεια μιας υποδειγματικής πυγμαχικής περιπέτειας, η οποία είχε αναγεννήσει ένα κουρασμένο σινε-franchise.

Κριντ ΙΙ

Επειτα από έξι ταινίες και τριάντα χρόνια, ο κύκλος του διασημότερου κινηματογραφικού μποξέρ έμοιαζε να έχει ολοκληρωθεί με το «Rocky Balboa» του 2006. Ένας ανεξάρτητος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης, όμως, ανέλαβε ύστερα από εννιά χρόνια, με δική του ιδέα και σενάριο, να παραδώσει την κληρονομιά του Ιταλού Επιβήτορα στην επόμενη γενιά, συνδυάζοντας σε μια δυναμική περιπέτεια πυγμαχίας την ιστορία μιας συγκινητικής συνεργασίας (ο Ρόκι προπονεί τον γιο του παλιού του φίλου Απόλο Κριντ) κι ένα συμφιλιωτικό σχόλιο πάνω στην ομπαμική Αμερική.

Το «Κριντ» του Ράιαν Κούγκλερ διασκεύαζε στην ουσία το πρώτο «Ρόκι» με εύστροφο και μοντέρνο τρόπο, με τον ίδιο να αφήνει για χάρη του «Black Panther» το σίκουελ στα χέρια του Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ. Μια απουσία που αποδεικνύεται πραγματικά επώδυνη στην εξιστόρηση των καινούργιων περιπετειών του Αντόνις, οι οποίες είναι αντιγραφή αυτών του μέντορά του στα «Ρόκι ΙΙΙ» και «IV».

Ο νεαρός Κριντ είναι λοιπόν έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν ξέρει όμως πως το μέλλον τού επιφυλάσσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, η οποία έρχεται από το παρελθόν με εκδικητικές διαθέσεις. Ο γιος του Ίβαν Ντράγκο έχει γίνει ένας γιγαντόσωμος κι επιδέξιος πυγμάχος, έτοιμος να ταπεινώσει τον χορτασμένο πρωταθλητή για χάρη του περιφρονημένου πατέρα του.

Κριντ ΙΙ - εικόνα 1

Η συνέχεια είναι μια άνευρη και copy-paste συρραφή από γνώριμα κλισέ, χωρίς κάποια καινούργια ιδέα, χωρίς την παραμικρή έκπληξη. Πάνω και κάτω από το ρινγκ οι γροθιές, οι ατάκες, οι αγωνιώδεις εξελίξεις, οι τσακωμοί και οι συμφιλιώσεις εναλλάσσονται με τον αυτόματο πιλότο και με μια σκηνοθετική υπνηλία που σε κάνει να παρακαλάς να επιστρέψει πίσω από την κάμερα ο… Σιλβέστερ Σταλόνε.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Κριντ ΙΙ

Creed II
2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 130 '
  • Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Ο Αντόνις Κριντ είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν ξέρει όμως πως το μέλλον τού επιφυλάσσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, η οποία έρχεται από το παρελθόν με εκδικητικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.