Ο Γκρινιάρης

2

Φρέσκιες ιδέες και αναχρονιστικά κλισέ μπλέκονται άγαρμπα σε ένα περιπετειώδες, αλλά σεναριακά κοινότοπο και σχεδιαστικά διεκπεραιωτικό παραμύθι για ανήλικους θεατές.

Ο Γκρινιάρης

Φρέσκιες ιδέες και αναχρονιστικά κλισέ μπλέκονται άγαρμπα σε ένα περιπετειώδες, αλλά σεναριακά κοινότοπο και σχεδιαστικά διεκπεραιωτικό παραμύθι για ανήλικους θεατές.

Ο Γκρινιάρης - εικόνα 1

Χαμογελαστός μάγος που ήθελε την ευτυχία όλων, κόντεψε όμως να καταστρέψει ένα ολόκληρο βασίλειο και μετατράπηκε στον εκδικητικό Γκρινιάρη, ο «κακός» ήρωας της ταινίας του Αντρές Κουτούριερ («Γατο…Συμμορία: Η Αρχή») ξεκίνησε τις περιπέτειές του σαν ψυχεδελικό καρτούν του NBC, από το 1969 έως το 1970.

Στην κινηματογραφική του διασκευή ο «καλός» πρωταγωνιστής είναι ο μικρός Τέρι, ο οποίος μεταφέρεται άθελά του σε ένα μαγικό βασίλειο, όπου μαζί με μια αλλοπαρμένη πριγκίπισσα πρέπει να βρουν το κλειδί της ευτυχίας προτού ο Γκρινιάρης το πάρει στα χέρια του και το καταστρέψει. Μέχρι να τα καταφέρουν, φρέσκιες ιδέες (μερακλωμένα μπαλόνια-χίπστερ) και αναχρονιστικά κλισέ (η άβουλη πριγκίπισσα) μπλέκονται άγαρμπα σε ένα περιπετειώδες, αλλά σεναριακά κοινότοπο και σχεδιαστικά διεκπεραιωτικό παραμύθι για ανήλικους θεατές.

Μ. Βρετανία, Μεξικό, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γκρινιάρης

Here Comes the Grump / A Wizard's Tale
2
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 97 '
  • Αντρές Κούτουριερ

Ο μικρός Τέρι μεταφέρεται άθελά του σε ένα μαγικό βασίλειο, όπου μαζί με μια αλλοπαρμένη πριγκίπισσα πρέπει να βρει το κλειδί της ευτυχίας προτού ο μάγος Γκρινιάρης το πάρει στα χέρια του και το καταστρέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.