Τυφλό Σημείο

2,5

Η καθημερινότητα μιας πόλης (και μιας χώρας) που αλλάζει ταυτότητα ακτινογραφείται με χαλαρό χιούμορ, οξεία κοινωνική παρατήρηση, ντοκιμαντερίστικη ελευθερία αλλά και περιττό διδακτισμό.

Τυφλό Σημείο

Η καθημερινότητα μιας πόλης (και μιας χώρας) που αλλάζει ταυτότητα ακτινογραφείται με χαλαρό χιούμορ, οξεία κοινωνική παρατήρηση, ντοκιμαντερίστικη ελευθερία αλλά και περιττό διδακτισμό.

Τυφλό Σημείο - εικόνα 1

Παιδικοί φίλοι, ο ράπερ Νταβίντ Ντιγκς και ο ποιητής Ραφαέλ Καζάλ έγραψαν, έκαναν παραγωγή και πρωταγωνιστούν σε μια σκηνοθετημένη από τον βιντεοκλιπά Κάρλος Λόπεζ Εστράδα ημιαυτοβιογραφική ιστορία με φόντο το ταχέως αναπτυσσόμενο κι εκσυγχρονιζόμενο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Εκεί ο Κόλιν προσπαθεί να περάσει ήσυχα τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής επιτήρησής του. Γίνεται όμως μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό.

Αν και το «Τυφλό Σημείο», το οποίο έκανε θερμή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Σάντανς, κορυφώνεται με διδακτικές κορόνες που αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό, καταφέρνει στη μεγαλύτερη διάρκειά του να διαχειριστεί συγκρατημένα το ηθικό δίλημμα του ήρωα. Με χαλαρό χιούμορ, οξεία κοινωνική παρατήρηση και ντοκιμαντερίστικη ελευθερία, εστιάζει στη φιλία του ήρεμου Κόλιν με τον εξωστρεφή και ασυγκράτητο Μάιλς, περιγράφοντας μέσα από τις καθημερινές συναντήσεις/περιπλανήσεις τους την καθημερινότητα μιας πόλης (και μιας χώρας) που αλλάζει ταυτότητα. Μια μεταμόρφωση που, όταν δεν δραματοποιείται με βροντερό στόμφο, αναδεικνύεται με όλη την αβάσταχτη ελαφρότητα που της ταιριάζει.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Τυφλό Σημείο

Blindspotting
2,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 95 '
  • Κάρλος Λόπεζ Εστράδα

Στο Όκλαντ της Καλιφόρνια ο Κόλιν προσπαθεί να περάσει ήσυχα τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής επιτήρησής του. Γίνεται όμως μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.