Κτήνος

3,5

Love story, τρομακτικό παραμύθι, ψυχολογικό δράμα και ιστορία ενηλικίωσης, σκηνοθετημένα με έναν βαθιά ανησυχητικό τρόπο, που αγγίζει την καρδιά του σκοταδιού.

Κτήνος

Love story, τρομακτικό παραμύθι, ψυχολογικό δράμα και ιστορία ενηλικίωσης, σκηνοθετημένα με έναν βαθιά ανησυχητικό τρόπο, που αγγίζει την καρδιά του σκοταδιού.

Κτήνος - εικόνα 1

Παίρνοντας αφορμή από την ιστορία του «κτήνους του Τζέρσι», ενός serial killer που τρομοκράτησε το μικρό βρετανικό νησί ολόκληρη τη δεκαετία του ’60, ο πρωτοεμφανιζόμενος και υποψήφιος για BAFTA μικρού μήκους Μάικλ Πιρς μας μεταφέρει σε μια σύγχρονη, απομονωμένη νησιώτικη κοινότητα, όπου η νεαρή Μολ μεγαλώνει υπό την ασφυκτική επίβλεψη της οικογένειάς της.

Όταν γνωρίσει κι ερωτευτεί έναν μυστηριώδη ξένο, τον Πασκάλ, θα παρασυρθεί από το ελεύθερο πνεύμα του και θα προσπαθήσει να ανεξαρτητοποιηθεί, ερχόμενη σε διαρκή αντιπαράθεση με τη δεσποτική μητέρα της. Και όταν ο Πασκάλ, με προϊστορία βίαιης συμπεριφοράς, θεωρηθεί ύποπτος για μια σειρά αποτρόπαιων φόνων που συμβαίνουν στην περιοχή, εκείνη θα τον υπερασπιστεί σθεναρά. Μέσα της όμως θα αρχίσει να αμφιβάλλει όλο και περισσότερο για την αθωότητά του.

Κτήνος - εικόνα 2

Κρατώντας στα χέρια του ένα γερό ατού, την ερμηνεία-φωτιά της 30χρονης Ιρλανδής Τζέσι Μπάκλεϊ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει χολιγουντιανή καριέρα («Judy», «The Voyage of Doctor Dolittle»), ο Μάικλ Πιρς περιγράφει έναν μικρόκοσμο καταπιεσμένων ενστίκτων, στον οποίο οι ατίθασοι ήρωες έχουν παγιδευτεί σαν ζώα στο κλουβί. Η χορωδία, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι ξενοφοβικές εξάρσεις χτίζουν μια ήρεμη στην επιφάνεια μα ταραγμένη στο εσωτερικό της απομονωμένη κοινωνία, αίσθηση την οποία υποβάλλει έντεχνα και η ατμοσφαιρική, κλειστοφοβική σκηνοθεσία (ο Πασκάλ, σε αντίθεση, καδράρεται σε πιο ανοιχτούς χώρους).

Και όσο η πλοκή εξελίσσεται και οι αμφιβολίες γύρω από τον αληθινό ένοχο πυκνώνουν τόσο το love story, το τρομακτικό παραμύθι, το ψυχολογικό δράμα και η ιστορία ενηλικίωσης μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο με έναν βαθιά ανησυχητικό τρόπο, που αγγίζει την καρδιά του σκοταδιού. Τόσο η έννοια του κτήνους αποκτά πολλαπλές διαστάσεις, με τον Πιρς να αναζητά θαρραλέα το κακό (η σκοτεινή επιθυμία) μέσα μας και να προχωράει μέχρις εκεί όπου, μόνο αν το αγκαλιάσεις, μπορείς να ζήσεις πια σε έναν κόσμο χωρίς αυτό.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Κτήνος

Beast
3,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 107 '
  • Μάικλ Πιρς

Σε μια απομονωμένη νησιώτικη κοινότητα η νεαρή Μολ ερωτεύεται έναν μυστηριώδη ξένο, τον οποίο βλέπει σαν διέξοδο από την ασφυκτική επίβλεψη της οικογένειάς της. Όταν ο τελευταίος θεωρηθεί υπεύθυνος για μια σειρά φόνων, εκείνη θα τον υπερασπιστεί σθεναρά, θα αρχίσει όμως σταδιακά να αμφιβάλλει όλο και περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.