Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ

2,5

Διασκεδαστικότατο, αφηγηματικά σπιρτόζικο και πολλαπλά αλληγορικό θρίλερ ανατροπών, με έντονο ταραντινικό άρωμα. Υπερβολικά φορτωμένο με εξυπνάδες και αναφορές όμως, μοιάζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται.

Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ

Διασκεδαστικότατο, αφηγηματικά σπιρτόζικο και πολλαπλά αλληγορικό θρίλερ ανατροπών, με έντονο ταραντινικό άρωμα. Υπερβολικά φορτωμένο με εξυπνάδες και αναφορές όμως, μοιάζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται.

Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ - εικόνα 1

Υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών («Lost», «Buffy the vampire slayer», «Angel») και κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ («Cloverfield», «Η Διάσωση», «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»), ο Ντρου Γκόνταρντ σκηνοθέτησε το 2009 το ευρηματικότατο θρίλερ τρόμου «Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος», το οποίο κυκλοφόρησε στις αίθουσες έπειτα από τρία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων της παραγωγού MGM. Π

ρωτότυπο σχόλιο πάνω στην ηδονοβλεπτική λειτουργία του (κινηματογραφικού) θεάματος, το φιλμ θυμίζει σε πολλά το «...Ελ Ροαγιάλ», τη δεύτερη σκηνοθετική του προσπάθεια, η οποία έχει και αυτή να κάνει με μια ολιγομελή ομάδα ανθρώπων που απομονώνεται σε κλειστό χώρο. Εν προκειμένω σε ένα απόμερο ξενοδοχείο στα σύνορα Νεβάδα και Καλιφόρνια, όπου καταφθάνουν τέσσερις επισκέπτες, μια συνηθισμένη ημέρα του 1969. Δεν αργούμε να ανακαλύψουμε πως ο καθένας κρύβει το δικό του ένοχο μυστικό, ξεκινώντας από παράνομες παρακολουθήσεις του FBI αλλά και μιας «ομάδας» διαφορετικών συμφερόντων και καταλήγοντας σε ανορθόδοξες απαγωγές και την κρυμμένη λεία από την κλοπή μιας χρηματαποστολής.

Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ - εικόνα 2

Με μια αφήγηση που παραβιάζει διαρκώς την γραμμική εξέλιξη, διαδοχικές σεναριακές ανατροπές, γρήγορο τέμπο και σπιρτόζικο ύφος με έντονο ταραντινικό άρωμα, ο Γκόνταρντ στήνει ένα διασκεδαστικότατο παιχνίδι γάτας και ποντικού, εναλλάσσοντας ασταμάτητα τον ρόλο θύτη και θύματος, αθώου κι ένοχου.

Κι ενώ σχολιάζει ξανά με καυστική ειρωνεία το στημένο θέαμα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, παρομοιάζει το «Ελ Ροαγιάλ» με την Αμερική των ’60s, ξεκαρδιζόμενος πικρά με το τέλος της αθωότητάς της (Τσαρλς Μάνσον, Βιετνάμ, καταπίεση Αφροαμερικανών...). Μόνο που όλα αυτά φορτώνουν υπερβολικά μια έτσι κι αλλιώς φουσκωμένη σε ιδέες, εξυπνάδες, αναφορές και κλεισίματα του ματιού αλληγορία, η οποία μοιάζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 142΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ

Bad Times at the El Royale
2,5
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 141 '
  • Ντρου Γκόνταρντ

Μια συνηθισμένη ημέρα του 1969 τέσσερις επισκέπτες καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στα σύνορα Νεβάδα και Καλιφόρνια, ο καθένας με το δικό του ένοχο μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.