Ευρώπη, το Όνειρο

2

Ένα ανθρωποκεντρικό σινε-ντοκουμέντο με πολιτικοκοινωνική ματιά.

Ευρώπη, το Όνειρο

Ένα ανθρωποκεντρικό σινε-ντοκουμέντο με πολιτικοκοινωνική ματιά.

Ευρώπη, το Όνειρο - εικόνα 1

Πεπειραμένοι ντοκιμαντερίστες, η Αννέτα Παπαθανασίου («Καντίρ: Ένας Αφγανός Οδυσσέας», «Οι Νύμφες του Hindu Kush») και ο Άγγελος Κοβότσος («Encardia, η Πέτρα που Χορεύει», «StringLESS») συνεργάζονται στην τριετή παρακολούθηση της ζωής τριών εφήβων, ενός Έλληνα, ενός Σύρου κι ενός Αφγανού, οι οποίοι βλέπουν μπροστά τους μια άλλη ζωή σε μια Ευρώπη γεμάτη δυνατότητες. Κυνηγώντας το όνειρό τους, έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, η οποία –από την Πάτρα μέχρι τη Βιένη και τη Στοκχόλμη– εμπεριέχει οικονομικές δυσκολίες και οικογενειακές υποχρεώσεις, ανέχεια και ξενοφοβία, προκατάληψη αλλά και άπειρες δυνατότητες.

Μονταρισμένο με τέμπο και ειλικρινές απέναντι στους ήρωές του, το «Ευρώπη, το Όνειρο» δεν πρωτοτυπεί κινηματογραφικά, είναι όμως ένα τίμια ανθρωποκεντρικό, στερεάς αφήγησης και οικείων εικόνων σινε-ντοκουμέντο με πολιτικοκοινωνική ματιά.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευρώπη, το Όνειρο

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 80 '
  • Αννέτα Παπαθανασίου

Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος κι ένας Αφγανός, βλέπουν μπροστά τους μια άλλη ζωή σε μια Ευρώπη γεμάτη δυνατότητες. Κυνηγώντας το όνειρό τους, έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.