Ο Πατέρας του Στρατιώτη

3,5

Αναπόφευκτα ηρωικό όσο και λυρικών εξάρσεων πολεμικό δράμα, το οποίο συνδυάζει τον πολεμικό ρεαλισμό με την εσωτερική μελαγχολία ενός συγκινητικού χαρακτήρα.

Ο Πατέρας του Στρατιώτη

Αναπόφευκτα ηρωικό όσο και λυρικών εξάρσεων πολεμικό δράμα, το οποίο συνδυάζει τον πολεμικό ρεαλισμό με την εσωτερική μελαγχολία ενός συγκινητικού χαρακτήρα.

Ο Πατέρας του Στρατιώτη - εικόνα 1

Από τα προπαγανδιστικά πολεμικά έπη που γύρισε κατά δεκάδες το σοβιετικό σινεμά, ο «Πατέρας του Στρατιώτη» του Γεωργιανού Ρέζο Τσκέιντζε ξεχωρίζει, διότι διαθέτει έναν τρισδιάστατο, πληθωρικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Έναν βαθιά συγκινητικό ήρωα, η κινηματογραφική­ αλήθεια του οποίου ισοπεδώνει τα ηρωικά κλισέ και γεμίζει το πλάνο με πικρή μελαγχολία.

Είναι ο Γκιόργκι (ένας Σέρκο Ζακαριάν­τζε για πολλά Όσκαρ), ένας ηλικιωμένος αγρότης από τη Γεωργία που ταξιδεύει μέχρι το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο στρατιώτης γιος του. Εκείνος όμως έχει ήδη φύγει για το μέτωπο και ο πατέρας, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στο χωριό, τον αναζητά στην πρώτη γραμμή. Γλαφυρές, οι περιπέτειές του συνδυάζουν με παλιομοδίτικο ενθουσιασμό τον πολεμικό ρεαλισμό με το τρυφερό ανθρώπινο δράμα και το λαϊκό ­χιούμορ με τα αντιφασιστικά μηνύματα.

Α/Μ. Σοβιετική Ένωση. 1965. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πατέρας του Στρατιώτη

Jariskatsis Mama
3,5
  • Πολεμική
  • 1965
  • Διάρκεια: 83 '
  • Ρέζο Σκέιντζε

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Γεωργιανός ηλικιωμένος αγρότης ταξιδεύει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο στρατιώτης γιος του. Εκείνος όμως έχει ήδη φύγει για το μέτωπο και ο πατέρας, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στο χωριό, τον αναζητά στην πρώτη γραμμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.