Η άγνωστη μουσική πλευρά του Ίθαν Χοκ (playlist)

Όταν ο διάσημος ηθοποιός κουρδίζει επί της οθόνης τις μουσικές του ανησυχίες...

Η άγνωστη μουσική πλευρά του Ίθαν Χοκ (playlist)

Σε μια καριέρα που ξεπερνά τους 70 τίτλους στο όνομά του, 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ταινίες με τις οποίες έχει ταυτιστεί το πρόσωπό του («Πριν το Ξημέρωμα», «Μεγάλες Προσδοκίες», «Ημέρα Εκπαίδευσης»), ο Ίθαν Χοκ έχει διαπρέψει όσες φορές ενσαρκώνει το ρόλους με μουσικές ανησυχίες.

Η άγνωστη μουσική πλευρά του Ίθαν Χοκ (playlist) - εικόνα 1

Ο ηθοποιός, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών έγινε διάσημος χάρη στη συμμετοχή του στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» (1989, Πίτερ Γουέιρ), χρειάστηκε να περιμένει μερικά χρόνια προτού έρθει στα χέρια του ο ρόλος που θα τον έφερνε ξανά στο προσκήνιο. Αυτό συνέβη με το «Reality Bites» (1994), την ανάλαφρη κομεντί του Μπεν Στίλερ στην οποία συμμετείχε μετά από προτροπή της Γουινόνα Ράιντερ και η οποία του άνοιξε διάπλατα την πόρτα σε ένα μαζικό κοινό. Εκεί υποδύεται τον Τρόι, έναν ερωτευμένο με τον χαρακτήρα της Ράιντερ κιθαρίστα, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο της αφιερώνει σε μια ζωντανή του εμφάνιση το «Add it Up» των Violent Femmes(!).

Μάλιστα συμμετείχε στο soundtrack με ένα δικό του τραγούδι, το «I'm Nuthing», το οποίο ερμηνεύει σαν ένας αυθεντικός crooner:

Είκοσι χρόνια μετά, στο οσκαρικό «Μεγαλώνοντας» (2014, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ) η μουσική είναι το μέσο που θα φέρει τον χαρακτήρα του Χοκ πιο κοντά με τον έφηβο γιο του (Έλαρ Κολτρέιν), δίνοντας του μαθήματα ζωής με φόντο ένα soundcheck ή χαρίζοντάς του τη συλλογή από CD του, μια από καρδιάς «τελετή» πατέρα και γιού.

Παράλληλα τον μυεί στους νοσταλγικούς ήχους των Wilco και στην ψυχεδελική τρέλα των The Flaming Lips ενώ ο Χοκ δεν χάνει την ευκαιρία να γράψει τραγούδια και για αυτήν την ταινία, συνεισφέροντας στο soundtrack με τα «Ryan's Song» και «Split the Difference (Daddy's Lullaby)».

Η δουλειά του στο «Μεγαλώνοντας» έμοιασε σαν την καλύτερη προετοιμασία για τον επόμενο ρόλο του, όταν στο «Born to be Blue» (2015, Ρόμπερτ Μπουντρό) ενσάρκωσε τον σπουδαίο τζαζίστα Chet Baker.

Ο σκηνοθέτης επέλεξε να τραγουδήσει ο ίδιος ο Χοκ στην ταινία, μία απόφαση η οποία μας έδωσε αυτήν την γλυκιά βερσιόν του «I've Never Been In Love Before»:

Για να έρθει τώρα το «Η Τζούλιετ, Γυμνή» (2018, Τζέσι Πέρετζ), η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Νικ Χόρνμπι, όπου ενσαρκώνει τον εξαφανισμένο πρώην σταρ Τάκερ Κρόου ο οποίος θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή ενός φανατικού θαυμαστή του (Κρις Ο'Ντάουντ) και της συντρόφου του (Ρόουζ Μπερν).

Ο Χοκ «σολάρει» ερμηνεύοντας 8 από τα 15 κομμάτια του soundtrack, που περιλαμβάνει τις συνδρομές σημαντικών μουσικών όπως ο Robyn Hitchcock και ο Ryan Adams. Ακούστε το ολόκληρο εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τζούλιετ, Γυμνή

Juliet, Naked
2
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζέσι Πέρετζ

Η Άνι διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή του εξαφανισμένου από την επικαιρότητα ροκ σταρ Τάκερ Κρόου. Μέχρι που ένα post στο διαδίκτυο θα φέρει τον τελευταίο σε επαφή με την Άνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.