Η Καλόγρια

0,5

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Η Καλόγρια

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Η Καλόγρια - εικόνα 1

Αν η δαιμονική καλόγρια από το «Κάλεσμα 2» έχει στοιχειώσει κι εσάς, ήρθε η ώρα να μάθετε την προϊστορία της... Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Ρουμανία του ’50, όταν η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μια απομονωμένη μονή υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή.

Έχοντας ως δραματουργικό άλλοθι τους ανατριχιαστικούς μύθους που αφορούν τη μονή Κέρτσα, όπου διαδραματίζεται η ταινία, ο σεναριογράφος των δύο «Annabelle» Γκάρι Ντάουμπερμαν αδιαφορεί για τα πραγματικά γεγονότα. Για το ότι λ.χ. η καθολική εκκλησία της Ρουμανίας είχε ενσωματωθεί στην ορθόδοξη με απόφαση του κομμουνιστικού καθεστώτος και άρα ήταν αδύνατες η λειτουργία μιας μονής και η αποστολή οποιου­δήποτε από το Βατικανό στη χώρα, καθώς θεωρούνταν εθνικός εχθρός.

Ακόμη κι αν παραβλεφθεί αυτή η αστοχία όμως, ο εκκωφαντικά απών σκηνοθέτης Κόριν Χάρντι φροντίζει η ταινία να εξελιχτεί σε φτωχό b-movie, με τις διάσπαρτες χιουμοριστικές πινελιές να εκτινάσσονται ενοχλητικά, δίνοντας έτσι στη δράση ύφος αθέλητης παρωδίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλόγρια

The Nun
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Κόριν Χάρντι

Η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μοναστήρι της Ρουμανίας υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή για να διερευνήσουν την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.