Νόμος περί Τέκνων

2

Αυτή η μπανάλ και άνευρη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Ίαν ΜακΓιούαν χρωστά τις καλύτερες στιγμές της στην εκφραστική δύναμη της Έμα Τόμσον, χωρίς όμως να είναι αρκετή για να αποκτήσει η ταινία χαρακτήρα.

Νόμος περί Τέκνων

Αυτή η μπανάλ και άνευρη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Ίαν ΜακΓιούαν, σε σενάριο του ιδίου, χρωστά τις καλύτερες στιγμές της στην εκφραστική δύναμη της Έμα Τόμσον, η οποία της δίνει βάθος κι ένταση, χωρίς όμως να είναι αρκετά για να αποκτήσει η ταινία χαρακτήρα.

Νόμος περί Τέκνων - εικόνα 1

Η δυναμική δικαστίνα Φιόνα μένει άφωνη όταν ο σύζυγός της ομολογεί πως θέλει να την απατήσει, γεγονός που την αφυπνίζει βίαια. Την ίδια στιγμή καλείται να δικάσει την υπόθεση ενός νεαρού Μάρτυρα του Ιεχωβά ο οποίος αρνείται να κάνει μετάγγιση αίματος και να σώσει έτσι τη ζωή του. Η γνωριμία τους θα την οδηγήσει σε ένα πρωτόγνωρο, αλλά ταυτόχρονα οριακό ταξίδι αυτογνωσίας.

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ίαν ΜακΓιούαν, σε σενάριο του ιδίου, χρωστά όλη της την ένταση στην εκφραστική δύναμη της Έμα Τόμσον, η οποία κυριαρχεί στην ταινία. Η ηθοποιός τροφοδοτεί με ενέργεια την άνευρη και μπανάλ σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Έιρ («Ημερολόγιο ενός Σκανδάλου») αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα της ηρωίδας, η οποία βρίσκει στο πρόσωπο του νεαρού την ολοκλήρωση των δύο απωθημένων της, της μητρότητας και της ερωτικής ικανοποίησης. Είναι όμως κρίμα που την απόλυτη αφοσίωση της Τόμσον δεν υιοθετούν και οι υπόλοιποι συντελεστές, μη επιτρέποντας έτσι στην ταινία να αποκτήσει χαρακτήρα.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Νόμος Περί Τέκνων

The Children Act
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ρίτσαρντ Έιρ

Μια δικαστίνα καλείται να εξετάσει την υπόθεση ενός νεαρού Μάρτυρα του Ιεχωβά ο οποίος αρνείται να κάνει τη μετάγγιση αίματος που θα σώσει τη ζωή του, μια γνωριμία η οποία θα την οδηγήσει σε οριακό σημείο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.