Ο Πεταλούδας

2

Διεκπεραιωτικό ριμέικ της ομότιτλης, υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας, χωρίς φαντασία ή διάθεση για προσθήκες, από το οποίο λείπουν τα έντονα συναισθήματα, ενώ αγγίζει μονάχα την επιφάνεια της ιστορίας.

Ο Πεταλούδας

Διεκπεραιωτικό ριμέικ της ομότιτλης, υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας, χωρίς φαντασία ή διάθεση για προσθήκες, από το οποίο λείπουν τα έντονα συναισθήματα, ενώ αγγίζει μονάχα την επιφάνεια της ιστορίας.

Ο Πεταλούδας - εικόνα 1

Η μόδα των ριμέικ στο Χόλιγουντ καλά κρατεί, έτσι έφτασε η σειρά του ομότιτλου γνωστού δράματος του Φράνκλιν Σάφνερ για το «απαραίτητο» ρετουσάρισμα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των Στιβ ΜακΚουίν και Ντάστιν Χόφμαν, οι οποίοι βασίζονται στα βιβλία του Ανρί Σαριέρ «Ο Πεταλούδας» και «Banco», παίρνουν αντίστοιχα οι Τσάρλι Χάναμ και Ράμι Μάλεκ. Ο Χάναμ ενσαρκώνει έναν διαρρήκτη χρηματοκιβωτίων που καταδικάζεται άδικα σε ισόβια κάθειρξη για φόνο, ποινή που θα εκτίσει σε μια νήσο-φυλακή. Στην πορεία γνωρίζει έναν μαλθακό παραχαράκτη, ο οποίος τον πείθει να τον προστατεύσει με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση της απόδρασής του.

Καμία διάθεση για πειραματισμό ή προσθήκες δεν φαίνεται να είχε ο Δανός σκηνοθέτης Μίκαελ Νόερ, καθώς πραγματοποιεί μια άνοστη μεταφορά της πρωτότυπης ταινίας στον 21ο αιώνα. Η ωμότητα, η απόγνωση και τελικά η ολική μεταμόρφωση που βιώνουν οι ήρωες δεν διαπερνούν, ως όφειλαν, την οθόνη παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες των ηθοποιών. Αντ’ αυτού, παρακολουθούμε ένα διεκπεραιωτικό ριμέικ, χωρίς εξάρσεις, που αγγίζει μόνο την επιφάνεια της ιστορίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 136΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πεταλούδας

Papillon
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 136 '
  • Μίκαελ Νόερ

Δύο καταδικασμένοι σε ισόβια συνεργάζονται για να αποδράσουν από τη νήσο-φυλακή στην οποία βρίσκονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.