Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια

1

Χαριτωμένη, αυστηρά οικογενειακού ενδιαφέροντος ταινία, η οποία εξαντλεί πολύ γρήγορα τα θέματά της και ξοδεύει τις ευκαιρίες για χιούμορ σε χιλιοειπωμένα, ανώριμα αστεία.

Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια

Χαριτωμένη, αυστηρά οικογενειακού ενδιαφέροντος ταινία, η οποία εξαντλεί πολύ γρήγορα τα θέματά της και ξοδεύει τις ευκαιρίες για χιούμορ σε χιλιοειπωμένα, ανώριμα αστεία.

Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια - εικόνα 1

Ο Κρίστοφερ Τζένκινς, αφού πέρασε αρκετά χρόνια δουλεύοντας σε ταινίες της Disney όπως η «Πεντάμορφη και το Τέρας», ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» και η «Ποκαχόντας», αποφάσισε πως έχει έρθει η στιγμή να κάνει το πέρασμα στη σκηνοθεσία. Σκαρφίζεται λοιπόν ένα σενάριο με ήρωα τον Πενγκ, μια αρσενική χήνα που αδυνατεί να συμμορφωθεί στους κανόνες του σμήνους και προτιμάει να πετά ριψοκίνδυνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να παρασύρει μαζί του και δύο ορφανά παπάκια. Μια ανέμπνευστη απόπειρα ανάδειξης εννοιών όπως η πατρότητα, το άγχος του αποχωρισμού και η εμπιστοσύνη, η οποία εξασθενεί πολύ γρήγορα ξοδεύοντας τις ευκαιρίες για χιούμορ σε χιλιοειπωμένα, ανώριμα αστεία και καταλήγει να μην απογειωθεί ποτέ...

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κίνα, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια

Duck Duck Goose
1
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 91 '
  • Κρίστοφερ Τζένκινς

Μια αρσενική χήνα που πετά ριψοκίνδυνα χωρίζει κατά λάθος από το σμήνος δύο ορφανά παπάκια, τα οποία υποχρεώνεται να προστατεύσει και να τα επιστρέψει σε αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.