Ο Αλφόνσο Κουαρόν ετοιμάζει την πιο λυρική ταινία του (trailer)

Ο Μεξικανός υπογράφει ένα ασπρόμαυρο αυτοβιογραφικό δράμα παραγωγής Netflix.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ετοιμάζει την πιο λυρική ταινία του (trailer)

Πέντε χρόνια αφού ο Αλφόνσο Κουαρόν με το «Gravity» έγινε ο πρώτος Μεξικανός που βραβεύεται με Όσκαρ σκηνοθεσίας (για την ίδια ταινία απέσπασε και Όσκαρ μοντάζ), τώρα φέρνει στη μεγάλη οθόνη το ασπρόμαυρο «Roma».

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ετοιμάζει την πιο λυρική ταινία του (trailer) - εικόνα 1

Το φιλμ που ο Κουαρόν έχει χαρακτηρίσει ως το σημαντικότερο που έχει γυρίσει ποτέ, βασίζεται στις εμπειρίες του καθώς μεγάλωνε στην Πόλη του Μεξικού και στη χώρα όπου επέστρεψε το 2001 για τα γυρίσματα μίας από τις καλύτερες ταινίες του, το «Θέλω και τη Μαμά σου».

Στο «Roma», η υπόθεση επικεντρώνεται στην καθημερινότητα μιας μεσοαστικής οικογένειας και της οικιακής βοηθού τους, κατά τη διάρκεια ενός έτους που θα αλλάξει δραματικά τις ζωές τους. Την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού, παράλληλα κορυφώνεται η βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών κατασταλτικών δυνάμεων και των διαδηλωτών φοιτητών.

Η παραγωγής Netflix ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ της Βενετίας προτού κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα σινεμά και φυσικά μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας εντός του έτους. Η επιλογή της Μπιενάλε να ανοίξει τις πόρτες της στο Netflix και στην ταινία του Κουαρόν, σε αντίθεση με το ηχηρό «όχι» των Κανών στο ψηφιακό κανάλι πριν από λίγους μήνες, φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τη συζήτηση για τη σχέση κινηματογράφου και Netflix η οποία θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.