Ζωή σε Φιλμ

1,5

Road trip χαρακτήρων που στηρίζεται σε μία και μόνη ιδέα, το τέλος του φωτογραφικού φιλμ ως το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, την οποία δεν ξέρει να αναπτύξει ή να εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο.

Ζωή σε Φιλμ

Road trip χαρακτήρων που στηρίζεται σε μία και μόνη ιδέα, το τέλος του φωτογραφικού φιλμ ως το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, την οποία δεν ξέρει να αναπτύξει ή να εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο.

Ζωή σε Φιλμ - εικόνα 1

Στη δραμεντί «This Is Where I Leave You» (2014) του Σον Λέβι, το μοναδικό κινηματογραφικό σενάριο το οποίο είχε υπογράψει μέχρι τώρα ο συγγραφέας Τζόναθαν Τρόπερ (δημιουργός του τηλεοπτικού «Banshee»), τέσσερα αδέρφια αναγκάζονται να συμβιώσουν για λίγο κάτω από την ίδια στέγη μετά το θάνατο του πατέρα τους. Στην πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το «Copenhagen» (2014), ο Μαρκ Ράσο αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που διασχίζει την Ευρώπη, γνωρίζει μια πολύ νεότερή του κοπέλα και μέσα από τη σχέση τους έρχεται αντιμέτωπος με επώδυνες αλήθειες του οικογενειακού του παρελθόντος.

Ζωή σε Φιλμ - εικόνα 2

Η οικογένεια, τα αναπόφευκτα προβλήματα και οι άρρηκτοι δεσμοί της απασχολούν τους δύο δημιουργούς και στο «Kodachrome», το οποίο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί δραματικά και αλληγορικά μια αληθινή ιστορία. Αυτήν του… λαϊκού προσκυνήματος που έγινε στο Dwayne’s Photo στο Πάρσονς του Κάνσας, το τελευταίο εργαστήριο της Kodak που εμφάνιζε Kodachrome φιλμ, όταν ανακοίνωσε το 2010 πως σταματάει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του ως μουσικός ατζέντης, λοιπόν, ο Ματ δέχεται απρόθυμα να συνοδεύσει τον βαριά άρρωστο πατέρα του, με τον οποίο έχει να μιλήσει χρόνια, σε ένα οδικό ταξίδι στη γεωγραφική καρδιά της Αμερικής. Διάσημος φωτογράφος ο τελευταίος, θέλει να εμφανίσει τέσσερα ρολά Kodachrome, το (δακρύβρεχτο) μυστικό των οποίων δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο στο τέλος ενός road trip χαρακτήρων, το οποίο στηρίζεται στο έμπειρο καστ και σε μία και μόνη ιδέα, το τέλος του φωτογραφικού φιλμ ως το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, την οποία δεν ξέρει να αναπτύξει ή να εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο. Προβλέψιμες αντιθέσεις, χιλιοϊδωμένες συμφιλιώσεις, κλισέ ανατροπές και κοινότοπες αλήθειες ζωής, με ισχυρότερη όλων για ακόμη μία φορά την (αμερικανική) οικογένεια.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2017. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζωή σε Φιλμ

Kodachrome
1,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 105 '
  • Μαρκ Ράσο

Στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του ως μουσικός ατζέντης, ο Ματ δέχεται απρόθυμα να συνοδεύσει τον βαριά άρρωστο πατέρα του, με τον οποίο έχει να μιλήσει χρόνια, σε ένα οδικό ταξίδι στο Κάνσας. Διάσημος φωτογράφος ο τελευταίος, θέλει να εμφανίσει τέσσερα ρολά Kodachrome στο μοναδικό ειδικό εργαστήριο στον κόσμο προτού το συγκεκριμένο φιλμ αποσυρθεί οριστικά από την αγορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.