Καλοκαιρινές Νύχτες

2

Νεανικό δράμα με στοιχεία θρίλερ και διάθεση κοινωνικής κριτικής που ξεκινά δυναμικά, αλλά σύντομα αρχίζει και πελαγοδρομεί ανάμεσα στην κοινοτοπία, τη σεναριακή έλλειψη μέτρου και την αφηγηματική ασυνέπεια.

Καλοκαιρινές Νύχτες

Νεανικό δράμα με στοιχεία θρίλερ και διάθεση κοινωνικής κριτικής που ξεκινά δυναμικά, αλλά σύντομα αρχίζει και πελαγοδρομεί ανάμεσα στην κοινοτοπία, τη σεναριακή έλλειψη μέτρου και την αφηγηματική ασυνέπεια.

Καλοκαιρινές Νύχτες - εικόνα 1

Μετά την οσκαρική υποψηφιότητά του για το «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου» και πριν από τον καινούργιο Γούντι Άλεν, ο ταχέως ανερχόμενος Τιμοτέ Σαλαμέ κάνει μια στάση στις «Καλοκαιρινές Νύχτες». Την πρώτη σεναριακή και σκηνοθετική προσπάθεια του Ελάιτζα Μπάινουμ, αποφασισμένου να τα πει όλα, κι άλλα τόσα, μέσα από μια αντισυμβατική ιστορία ενηλικίωσης. Αυτήν του αδέξιου κοινωνικά έφηβου Ντάνιελ που πηγαίνει να περάσει το καλοκαίρι του 1991 στο σπίτι της θείας του σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Μασαχουσέτης, την οποία μας διηγείται με ελαφρώς ειρωνικό ύφος ένας ακόμη νεότερος (κι άσχετος;) αφηγητής.

Έρωτες, ναρκωτικά, τσαμπουκάδες, συγκινήσεις κι απογοητεύσεις συσσωρεύονται σε ένα νεανικό, μεταμοντέρνο δράμα με στοιχεία θρίλερ και διάθεση κοινωνικής κριτικής που ξεκινά δυναμικά, αλλά σύντομα αρχίζει και πελαγοδρομεί ανάμεσα στην κοινοτοπία, τη σεναριακή έλλειψη μέτρου και την αφηγηματική ασυνέπεια. Ακόμα κι αβοήθητη, όμως, η χαρισματική παρουσία του Σαλαμέ καταφέρνει να προσδώσει μια μελαγχολική βαρύτητα στη χαοτική όσο κι αργόσυρτη προσπάθεια του Ντάνιελ να προσανατολιστεί μέσα σε ένα παραπλανητικά χαρωπό σύμπαν, ανέτοιμο για την τροπική καταιγίδα που πλησιάζει.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινές Νύχτες

Hot Summer Nights
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 117 '
  • Ελάιτζα Μπάινουμ

Ο Ντάνιελ θυμάται το καλοκαίρι του 1991 και την περιπετειώδη ενηλικίωσή του σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Μασαχουσέτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.