Η «Συμμορία των 8» στήνει το πιο σικάτο heist movie

Μια all star οκτάδα γυναικών, με αρχηγίνες τις Σάντρα Μπούλοκ και Κέιτ Μπλάνσετ, πρωταγωνιστεί στο νέο κεφάλαιο του franchise, το οποίο ξεκίνησε με τη «Συμμορία των 11» και μπαίνει πλέον σε μια νέα, στιλάτη εποχή...

Η «Συμμορία των 8» στήνει το πιο σικάτο heist movie

Μια all star οκτάδα γυναικών, με αρχηγίνες τις Σάντρα Μπούλοκ και Κέιτ Μπλάνσετ, πρωταγωνιστεί στο νέο κεφάλαιο του franchise, το οποίο ξεκίνησε με τη «Συμμορία των 11» και μπαίνει πλέον σε μια νέα, στιλάτη εποχή...

Η «Συμμορία των 8» στήνει το πιο σικάτο heist movie - εικόνα 1

Tο λουσάτο ριμέικ στη «Συμμορία των 11» διά χειρός Στίβεν Σόντερμπεργκ και τα δύο σίκουελ που ακολούθησαν καθιέρωσαν ως σούπερ σταρ τους πρωταγωνιστές Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ και Ματ Ντέιμον και τίναξαν την μπάνκα στον αέρα με εκατοντάδες εκατομμύρια στο box office. Τα ραφιναρισμένα heist movies με ’60s vibe ήταν και πάλι στη μόδα χάρη στον βασιλιά της κομπίνας τον Ντάνι Όσιαν, τον οποίο ενσάρκωσε ο απόλυτα cool Κλούνεϊ. Έντεκα χρόνια μετά τον διαδέχεται η «αδερφή» του Σάντρα Μπούλοκ, έτοιμη να στήσει το δικό της κόλπο γκρόσο με τις καλύτερες επαγγελματίες του παιχνιδιού­: Κέιτ Μπλάνσετ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ριάνα, Σάρα Πόλσον, Μίντι Κάλινγκ και Ακουαφίνα συμπληρώνουν τη νεοσύστατη κι ετοιμοπόλεμη συμμορία, που έχει βάλει στο μάτι ένα διαμαντένιο κόσμημα αξίας 150 εκατ. δολαρίων. Πού θα επιχειρήσουν να το κλέψουν; Σε ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο προβεβλημένα events παγκοσμίως...

Φόρα τα καλά σου, πάμε ληστεία!

Η «Συμμορία των 8» στήνει το πιο σικάτο heist movie - εικόνα 2

Το ετήσιο γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης (Met Gala) –ή κοινώς τα «Όσκαρ της μόδας»– προσελκύουν τα πρώτα ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος για μια βραδιά αποθέωσης της υψηλής ραπτικής, με δόσεις εξτραβαγκάντσας, για φιλανθρωπικό σκοπό. Ίσως θυμάστε τις εικόνες από τη φετινή εκδήλωση, όταν απαστράπτουσες σταρ εμπνεύστηκαν από τη θρησκευτική τέχνη και ποζάρισαν ως σύγχρονες ιέρειες της σόου μπιζ τραβώντας τα βλέμματα... Εκεί η ανυποψίαστη Αν Χάθαγουεϊ, μια χολιγουντιανή φαμ φατάλ η οποία φορά το περιβόητο κόσμημα, θα γίνει στόχος της συμμορίας. Το σχέδιο της Μπούλοκ να αρπάξουν τη λεία χωρίς να κινήσουν υποψίες μοιάζει αλάνθαστο, η εφαρμογή του όμως θα αποδειχτεί δυσκολότερη από τη θεωρία, καθώς αναπάντεχες εξελίξεις θα αλλάξουν τις προτεραιότητες της ομάδας.

Έγκλημα γένους θηλυκό

Η «Συμμορία των 8» στήνει το πιο σικάτο heist movie - εικόνα 3

Αλέν Ντελόν, Στιβ ΜακΚουίν και Μάικλ Κέιν είναι μερικοί από τους άντρες που στιγμάτισαν με το ακαταμάχητο coolness τους τα heist movies, ένα είδος που έχει λίγες γυναικείες παρουσίες – και αυτές κυρίως σε βοηθητικούς ρόλους. Στη «Συμμορία των 8» είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια γυναικοκρατούμενη ομάδα κρούσης, στην οποία συναντιού­νται η εγκληματική διάνοια και η απόλυτη ηρεμία στις κρισιμότερες στιγμές της κομπίνας, στην πιο σικάτη παρέα που έχουμε δει τελευταία στο σινεμά. «Η παρανομία ήταν πάντα στην καρδιά των αμερικανικών ταινιών, αλλά –με ελάχιστες εξαιρέσεις– οι παράνομοι ήταν κυρίως άντρες. Μου άρεσε η ιδέα μιας ομάδας ζόρικων γυναικών που διεκδικούν αυτό το κινηματογραφικό είδος, το οποίο μέχρι τώρα ήταν εκτός των ορίων τους», λέει ο σκηνοθέτης Γκάρι Ρος («Το Μεγάλο Φαβορί», «The Hunger Games») και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, από τη στιγμή κιόλας που επικεφαλής της ομάδας είναι η οσκαρική Σάντρα Μπούλοκ... «Αυτή είναι μια ταινία με ληστεία και, όπως όλες αυτές οι ταινίες, έχει πλάκα.

Αλλά στην πραγματικότητα η ταινία αφορά αυτές τις οκτώ υπέροχα σύνθετες, έξυπνες και αστείες γυναίκες, που θα σε ταξιδέψουν μαζί τους μέσα από τις ανατροπές και τα εμπόδια που θα εμφανιστούν», ισχυρίζεται η ίδια, θίγοντας ένα κομβικό σημείο της ταινίας που ανατρέπει έναν από τους βασικούς κανόνες του είδους. Σε αυτό το heist movie μπορεί η λεία να είναι αμύθητης αξίας, επιφυλάσσοντας πλείστους κινδύνους στη διεκδίκησή της, το κίνητρο όμως της συμμορίας δεν είναι μόνο το προσωπικό κέρδος, είναι και η διασκέδαση! Το σινε-κόλπο του Γκάρι Ρος υπόσχεται γερές δόσεις απενοχοποιημένου φαν και σασπένς, προσδοκώντας την αρχή μιας νέας τριλογίας (;) αν η «Συμμορία των 8» πετύχει τους στόχους της.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συμμορία των 8

Ocean's Eight
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Γκάρι Ρος

Βγαίνοντας από τη φυλακή, η αδερφή του διαβόητου Ντάνι Όσιαν, η Ντέμπι, βρίσκει την παλιά της συνεταίρο Λου και καταστρώνει μαζί της την κλοπή ενός διαμαντένιου κολιέ αξίας 150 εκατ. δολαρίων από τη λαμπρότερη κοσμική εκδήλωση της χρονιάς: το Met Gala.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.