Οι Απίθανοι 2

4

Ένα οικογενειακό δράμα γίνεται κωμωδία και αυτό υπερηρωική περιπέτεια στο πλέον πολυδιάστατο, θεαματικό και απολαυστικό καρτούν της Pixar τα τελευταία χρόνια.

Οι Απίθανοι 2

Ένα οικογενειακό δράμα γίνεται κωμωδία και αυτό υπερηρωική περιπέτεια στο πλέον πολυδιάστατο, θεαματικό και απολαυστικό καρτούν της Pixar τα τελευταία χρόνια.

Οι Απίθανοι 2 - εικόνα 1

Στο μαγικό κόσμο της Pixar οι «Απίθανοι» κρατούν περίοπτη θέση ανάμεσα σε μια σειρά από μοναδικά κινηματογραφικά επιτεύγματα. Είναι η πρώτη ταινία της εταιρείας με πρωταγωνιστές ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι ακόμη και ως υπερήρωες είναι πιο αληθινοί, ζωντανοί και τρισδιάστατοι από όσο σχεδόν όλοι οι ήρωες των υπόλοιπων μπλοκμπάστερ μαζί. Τα Όσκαρ καλύτερου animation και ηχητικού μοντάζ, όπως και οι υποψηφιότητες για το πρωτότυπο σενάριο και τον ήχο, ήταν η ελάχιστη επιβράβευση για την πρωτότυπη προσέγγιση του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Μπραντ Μπερντ στην ποπ κουλτούρα των ’60s, στα κατασκοπικά θρίλερ, στις υπερηρωικές περιπέτειες και τις μοντέρνες οικογενειακές κωμωδίες, οι οποίες έκρυβαν μέσα τους και μια λοξή ματιά στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Έπειτα από 14 χρόνια η οικογένεια των Απίθανων επιστρέφει προσπαθώντας να σώσει την πόλη της από τον πανούργο Υποχθόνιο. Η επιχείρηση όμως όχι μόνο δεν στέφεται με επιτυχία, αλλά πολλαπλασιάζει και τις καταστροφές στην πόλη, αναγκάζοντας έτσι την κυβέρνηση να αποσύρει το πρόγραμμα υποστήριξης των υπερηρώων, οι οποίοι κηρύσσονται πλέον παράνομοι. Έτοιμοι να επιστρέψουν, λοιπόν, στη ρουτίνα της κανονικής ζωής, οι Παρ δέχονται μια δελεαστική πρόταση. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας τούς δίνει την ευκαιρία να ηγηθούν μιας καμπάνιας, η οποία μέσω της προβολής της από τα media θα αποκαταστήσει τη φήμη τους. Μόνο που η πρώτη που θα την ξεκινήσει θα είναι η Ελαστίνα, γεγονός που σημαίνει πως ο κ. Απίθανος πρέπει να μείνει στο σπίτι και να προσέχει τα παιδιά.

Οι Απίθανοι 2 - εικόνα 2

Η αλληλεπίδραση κοινότοπης καθημερινότητας και θεαματικής φαντασίας, η οποία λειτούργησε τόσο –μα τόσο– έξυπνα στην πρώτη ταινία, στηρίζει και το εξίσου ευρηματικό σίκουελ. Ταυτόχρονα η προβεβλημένη, περιπετειώδης ζωή της Ελαστίνα αντιπαρατίθεται με την εκνευριστική, μαμαδίστικη ρουτίνα του Μπομπ (και όχι κ. Απίθανου πια), σχολιάζοντας όχι μόνο τη σχέση των δύο φύλων με την έννοια του δυναμισμού και της καριέ­ρας αλλά και την αφανή... ηρωική διάσταση της οικοκυρικής και της ανατροφής των παιδιών.

Είναι, πράγματι, αξιοθαύμαστο πώς το πολυδιάστατο σενάριο του Μπραντ Μπερντ από τη μία μένει πιστό στις κόμικς απαιτήσεις του υλικού του και από την άλλη αναλύει όλο και βαθύτερα την ανθρώπινη, αντιφατική διάσταση χαρακτήρων (η ζήλια του Μπομπ, η ερωτική απογοήτευση της Βάιολετ, η φιλοπόλεμη διάθεση του μικρού Ντας), περνώντας από το οικογενειακό δράμα στην ξεκαρδιστική κωμωδία και από εκεί στην υπερηρωική περιπέτεια, μέσα από μια συναρπαστική πλοκή­ κι έναν ευφάνταστο συνδυασμό φουτουριστικής εικονογραφίας των ’60s και μοντέρνας, hi-tech φαντασμαγορίας. Προσθέστε σε όλα αυτά κάποιες βιτριολικές σπόντες για το πώς το (άβουλο) κοινό υποδέχεται τις superhero movies και τον Τζακ-Τζακ, το πιο διαολεμένα χαριτωμένο κινηματογραφικό μωρό, κι έχετε το πλέον πολυεπίπεδο, θεαματικό και απολαυστικό καρτούν της Pixar τα τελευταία χρόνια.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Απίθανοι 2

Incredibles 2
4
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Μπραντ Μπερντ

Έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια των Απίθανων να σταματήσουν τον πανούργο Υποχθόνιο, οι υπερήρωες κηρύσσονται εκτός νόμου. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας όμως δίνει στην Ελαστίνα την ευκαιρία να ηγηθεί μιας καμπάνιας αποκατάστασης της φήμης τους, γεγονός που αναγκάζει τον κ. Απίθανο να μείνει στο σπίτι και να προσέχει τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.