Μετά την Καταιγίδα

2

Με μια «ζωντανή» αληθινή ιστορία, αλλά κι μια στεγνή, χωρίς ουσιαστική κορύφωση πλοκή στα χέρια του, ο Κορμακούρ αγκομαχά για να κάνει όσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί αυτή τη θαλασσινή οδύσσεια.

Μετά την Καταιγίδα

Ένα ζευγάρι ιστιοπλόων που ταξιδεύει κατά μήκος του Ειρηνικού βλέπει το ιστιοφόρο του να συντρίβεται από τον πιο ισχυρό τυφώνα που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή και ο οποίος τους καθηλώνει στη μέση της θάλασσας για 41 ημέρες.

Μετά την Καταιγίδα - εικόνα 1

Ανάμεσα στη γενέτειρά του Ισλανδία («101 Ρέικιαβικ», «Jar City», «The Deep») και τις ΗΠΑ («2 Guns», «Το Τελικό Χτύπημα»), ο Μπαλτάσαρ Κορμακούρ έχει υπογράψει μια σειρά από δραματικές περιπέτειες με ευρωπαϊκό σκηνοθετικό άγγιγμα, κάτι που επιχειρεί να κάνει κι εδώ με την αληθινή ιστορία της Τάμι Όλνταμ και του Ρίτσαρντ Σαρπ. Δυο νεαρών, πρόσφατα αρραβωνιασμένων θαλασσοπόρων που το 1983 αποφάσισαν να διασχίσουν τον Ειρηνικό ωκεανό από την Ταϊτή ως το Σαν Ντιέγκο. Στο δρόμο, όμως, θα πέσουν σε καταιγίδα και θα βρεθούν τραυματισμένοι πάνω σε ένα ακυβέρνητο, μισοκατεστραμμένο σκάφος στη μέση του υδάτινου πουθενά.

Με μια «ζωντανή» αληθινή ιστορία, αλλά κι μια στεγνή, χωρίς ουσιαστική κορύφωση πλοκή στα χέρια του, ο Κορμακούρ αγκομαχά για να κάνει όσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί αυτή τη θαλασσινή οδύσσεια. Εκείνη όμως μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστη – ούτε συναρπαστικό χολιγουντιανό θέαμα ούτε πειστικό δράμα χαρακτήρων -, ποντάροντας σε μια σεναριακή ανατροπή της (προ)τελευταίας στιγμής.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Μετά την Καταιγίδα

Adrift
2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Ένα ζευγάρι ιστιοπλόων που ταξιδεύει κατά μήκος του Ειρηνικού βλέπει το ιστιοφόρο του να συντρίβεται από τον πιο ισχυρό τυφώνα που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή και ο οποίος τους καθηλώνει στη μέση της θάλασσας για 41 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.