Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2»

Η ώρα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ του αντιήρωα που ανατρέπει τους μπλοκμπαστερικούς κανόνες έφτασε, με νέους χαρακτήρες και καταστάσεις για να παρωδήσει. Ποια είναι όμως τα συστατικά της σούπερ επιτυχημένης συνταγής του;

Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2»

Η ώρα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ του αντιήρωα που ανατρέπει τους μπλοκμπαστερικούς κανόνες έφτασε, με νέους χαρακτήρες και καταστάσεις για να παρωδήσει. Ποια είναι όμως τα συστατικά της σούπερ επιτυχημένης συνταγής του;

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές

Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2» - εικόνα 1

Είναι γεγονός ότι χωρίς τον Ράιαν Ρέινολντς δεν θα βλέπαμε ποτέ­ τον Ντέντπουλ στη μεγάλη οθόνη. Ο Καναδός σταρ χρειάστηκε να... παρανομήσει ώστε να πειστούν τα στούντιο να τον χρηματο­δοτήσουν. Μαζί με την υπόλοιπη δημιουργική ομάδα, τον πρωτάρη σκηνοθέτη Τιμ Μίλερ και τους σεναριογράφους Ρετ Ριζ και Πολ Βέρνικ, δημοσίευσαν κρυφά στο διαδίκτυο το υλικό που είχαν ήδη γυρίσει για την προώθηση της ταινίας και, με το κοινό να παραληρεί, τα στούντιο πείστηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τα γυρίσματα. Παρά τη σήμανσή του ως ακατάλληλου για ανηλίκους, το «Deadpool» «άνοιξε» με πάνω από 130 εκατ. δολάρια, κάνοντας έτσι νέο ρεκόρ για ταινία με τη συγκεκριμένη σήμανση. Αργότερα ο Ρέινολντς έγινε ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε υπερήρωα της Marvel και απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε οποιονδήποτε άλλον ηθοποιό να παίζει τον Ντέντπουλ; Εμείς πάντως όχι...

Ούτε τρίτος ούτε τέταρτος τοίχος

Ανάμεσα στους δεκάδες κανόνες που καταργεί ο Ντέντπουλ είναι εκείνος του «τέταρτου τοίχου», δηλαδή της οθόνης που τον χωρίζει από τους θεατές. Καθώς κοιτάζει κατάματα την κάμερα για να πει με νόημα μια θανατηφόρα ατάκα, καταργεί τις αποστάσεις και αποδεικνύει την απενοχοποιημένη προσέγγιση των συντελεστών στην απεικόνιση ενός –έτσι κι αλλιώς– αντισυμβατικού σούπερ ήρωα. Σύμφωνα και με τον Ρέινολντς, αυτή του η ικανότητα προδίδει την πραγματική φύση του Ντέντπουλ, ο οποίος «απευθύνεται σε ένα κοινό που γνωρίζει απέξω κάθε κόμικς βιβλίο ή ταινία και του μιλάει σαν να είναι ένας από αυτούς. Ακούγεται σαν ένας τύπος που σχολιάζει με ειρωνεία και χιούμορ μια ταινία, παίζοντας στα δάχτυλα την ποπ κουλτούρα, ενώ λέει αυτά που δεν θα τολμούσες ποτέ να πεις εσύ».

Τα Χρυσά Κορίτσια

Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2» - εικόνα 2

Το «Golden Girls», η τηλεοπτική σειρά του 1985 με πρωταγωνίστριες τέσσερις ηλικιωμένες φίλες, είναι η αγαπημένη του πορφυρού ήρωα, με τον ίδιο να τρέφει έντονα συναισθήματα για μία από αυτές, την Μπέα Άρθουρ. Μάλιστα στην πρώτη ταινία ο Ρέινολντς φοράει μια μπλούζα με τη φωτογραφία της, σκηνή που κόστισε 10.000 δολάρια σε δικαιώματα, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στην ταινία.

Νέο είδος trolling

Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2» - εικόνα 3

Η ανυπομονησία για το «Deadpool 2» πολλαπλασιάστηκε με την κυκλοφορία διαδοχικών τρέιλερ που ξεπερνούσαν το ένα το άλλο σε ευρηματικότητα. Πρόσφατα ο Ντέντπουλ κατήγγειλε τη Eurovision για τον «αποκλεισμό» του Καναδά από το διαγωνισμό και αμέσως μετά έδωσε ρεσιτάλ χορού δίπλα στην πολυνίκη του θεσμού Σελίν Ντιόν. Προσωπικό αγαπημένο όμως θα είναι πάντα το τρέιλερ που υποδύθηκε τον τηλε-ζωγράφο Μπομπ Ρος σε μια... υπνωτισμένη παρωδία της εκπομπής του.

Δύο καπνισμένες κάννες

Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2» - εικόνα 4

Το σίκουελ έρχεται φορτσάτο με δύο κρυφούς άσους. Τον ηθοποιό Τζος Μπρόλιν στον ρόλο του Κέιμπλ, του κακού της νέας ταινίας, ο οποίος, ως Thanos, έδωσε πριν από λίγες εβδομάδες μάχη σώμα­ με σώμα ενάντια στους Εκδικητές στον «Πόλεμο της Αιωνιότητας», το μπλοκμπάστερ που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Τέλος, πίσω από την κάμερα τα νήματα κινεί ο ταλαντούχος Ντέιβιντ Λιτς, υπεύθυνος για τις σπιντάτες περιπέτειες «John Wick» (2014) και «Atomic Blonde» (2017).

Φονικές ατάκες

Τίποτα δε σταματά την ορμή του «Deapool 2» - εικόνα 5

Περισσότερες πληροφορίες

Deadpool 2

3
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ντέιβιντ Λιτς

Ο μασκοφόρος υπερήρωας Ντέντπουλ σχηματίζει μια ομάδα μεταλλαγμένων με ασυνήθιστες υπερδυνάμεις για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο στρατιώτη από το μέλλον που ζητά εκδίκηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.