Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

2,5

Σπιρτόζικο, έξυπνα γραμμένο μα άνισο και φλύαρο love story μεταμφιεσμένο σε διασκεδαστική καλλιτεχνική βιογραφία, η οποία από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνει τα έξυπνα τρικ του.

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

Σπιρτόζικο, έξυπνα γραμμένο μα άνισο και φλύαρο love story μεταμφιεσμένο σε διασκεδαστική καλλιτεχνική βιογραφία, η οποία από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνει τα έξυπνα τρικ του.

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν - εικόνα 1

Ο Νικολά Μπεντός, γιος του πολιτικά αιχμηρού stand up κωμικού Γκι Μπεντός, και η Ντοριά Τιλιέ είναι ένα ζευγάρι ηθοποιών με μικρή κινηματογραφική πείρα, οι οποίοι έγραψαν μαζί την ιστορία ενός λογοτεχνικού αντρόγυνου. Ανέλαβαν φυσικά να το ενσαρκώσουν οι ίδιοι, με τον Μπεντός να επιφορτίζεται και με τα σκηνοθετικά καθήκοντα. Η μεταξύ τους καλή χημεία τούς βοηθά στο να είναι απόλυτα πειστικοί ως κύριος και κυρία Αντελμάν, με την τελευταία να δέχεται, αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου της, την επίσκεψη ενός δημοσιογράφου.

Χωρίς δισταγμό, δέχεται να του μιλήσει ανοιχτά για την κοινή της ζωή με έναν διάσημο συγγραφέα και να του αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το θρύλο που τον συνοδεύει. Χωρισμένο σε κεφάλαια με τίτλους όπως «Στρατηγική της τύχης», «Οι προσαρμογές», «Τα μυστικά της επιτυχίας» ή «Η πτώση», μέσα από διαρκή φλας μπακ και με τις χρονολογικές επισημάνσεις να περνούν με μεγάλα γράμματα μπροστά από την κάμερα, η απομυθοποιητική βιογραφία του βραβευμένου με Γκονκούρ Βικτόρ Αντελμάν έχει τη χαλαρότητα μιας διασκεδαστικής εξιστόρησης και ταυτόχρονα την αμεσότητα ενός ζωντανού βιώματος.

Η υποψήφια για Σεζάρ ερμηνείας Ντοριά Τιλιέ είναι μια σκέτη απόλαυση ως η δυναμική διανοούμενη η οποία εμπνέει διαρκώς τον σύζυγό της, παραμένοντας διακριτικά στη σκιά του. Μέχρι την ώρα που αποφασίζει να πει την αλήθεια (;), αποκαλύπτοντας ένα σπιρτόζικα γραμμένο, σκηνοθετημένο με νεύρο μα άνισο και φλύαρο love story, μεταμφιεσμένο σε αντισυμβατική ρομαντική κομεντί. Είναι στιγμές που νομίζεις πως οι ιδέες της περισσεύουν, από ένα σημείο και μετά όμως αυτός ο γουντιαλενικός φόρος τιμής απλώς επαναλαμβάνει τα έξυπνα τρικ του, τα οποία κορυφώνονται σε ένα το-βλέπω-να-’ρχεται-από-χιλιόμετρα «ανατρεπτικό» φινάλε.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

Monsieur et Madame Adelman
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 120 '
  • Νικολά Μπεντός

Η σύζυγος ενός διάσημου συγγραφέα, ο οποίος μόλις έχει πεθάνει, διηγείται σε έναν δημοσιογράφο την κοινή τους ζωή για σχεδόν μισό αιώνα και την αλήθεια πίσω από το λογοτεχνικό θρύλο που συνοδεύει τον άντρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.