Απάτη σε Μαύρο Φόντο

2,5

Κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection.

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο Αντουάν Ροκά δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος την οικολογική… ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνει μια μεγαλειώδη απάτη, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις, στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection, η οποία δραματοποιείται ως κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ.

Απάτη σε Μαύρο Φόντο - εικόνα 1

Παντρεμένος με την κόρη ενός Εβραίου εκατομμυριούχου ο οποίος τον περιφρονεί, ο Αντουάν Ροκά αγωνίζεται μόνος του για να σώσει τη χρεωμένη επιχείρησή του. Μαθαίνοντας τυχαία για ένα νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά τις εκπομπές ρύπων CO2 δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος τη διακρατική απόδοση ΦΠΑ στήνει μια μεγαλειώδη απάτη κλοπής ευρωπαϊκών κονδυλίων, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις, φυσικά, στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection, η οποία θυμίζει σενάριο σκορσεζικής ταινίας.

Πρώην αστυνομικός που έγινε ηθοποιός και κατόπιν σεναριογράφος («Λάθος στο Λάθος») και σκηνοθέτης («36 Quai des Orfèvres», «Les Lyonnais»), ο Ολιβιέ Μαρσάλ τη δραματοποιεί ως κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ. Δεν προσπαθεί, ευτυχώς, να μιμηθεί τον μετρ και δεν μπλέκει με περίπλοκους τεχνικούς όρους. Μένει επικεντρωμένος στα πρόσωπα, στήνει αργά το σασπένς και παρατηρεί την άπληστη επιφάνεια των πραγμάτων, ξύνοντάς τη μόνον όταν νιώσει απόλυτα σίγουρος (ο χαρακτήρας του Ντεπαρντιέ και η σχέση με τον γαμπρό του).

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Carbone
2,5
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ολιβιέ Μαρσάλ

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο Αντουάν Ροκά δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος την οικολογική… ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνει μια μεγαλειώδη απάτη, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".