Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ

2

Προβλέψιμος μα καλοστημένος συνδυασμός ιστορικού δράματος και κατασκοπικού θρίλερ, με εύκολο φινάλε και μια έξοχη ερμηνεία από τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ

Προβλέψιμος μα καλοστημένος συνδυασμός ιστορικού δράματος και κατασκοπικού θρίλερ, με εύκολο φινάλε και μια έξοχη ερμηνεία από τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ - εικόνα 1

Tο μυθιστόρημα του Άλαν Τζαντ «The Kaiser’s last kiss» είναι μια μυθοπλαστική περιγραφή του τελευταίου χρόνου της ζωής του Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄, ο οποίος στην αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ζούσε εξόριστος σε μια έπαυλη στην Ολλανδία. Έτσι, όταν οι ναζί εισβάλλουν στη χώρα, ένας Γερμανός λοχαγός αναλαμβάνει να τον επιτηρεί. Αναζητώντας έναν πιθανό κατάσκοπο των Βρετανών ανάμεσα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, θα ερωτευτεί μια νεαρή υπηρέτρια, η οποία έχει πιάσει φιλίες με τον πρώην αυτοκράτορα. Άνθρωποι της Γκεστάπο, μυστικές εντολές από το Λονδίνο, η φιλόδοξη σύζυγος του Γουλιέλμου και ο ίδιος ο Χίμλερ θα δώσουν αγωνιώδη τροπή στην εύθραυστη κατάσταση, την οποία διασκευάζει προβλέψιμα μα καλοστημένα ο τηλεοπτικός σεναριογράφος Σάιμον Μπερκ («Fortitude») και σκηνοθετεί με ευπρέπεια ο Βρετανός θεατρικός Ντέιβιντ Λεβό. Το αποτέλεσμα είναι ένας ανώδυνα ανεκτός συνδυασμός ιστορικού δράματος και κατασκοπικού θρίλερ, με πολλές εύκολες παραχωρήσεις στο φινάλε αλλά και μια έξοχη ερμηνεία από τον αριστοκρατικό Κρίστοφερ Πλάμερ.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ

The Exception
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ντέιβιντ Λεβό

Ένας Γερμανός λοχαγός αναλαμβάνει να φυλάει τον πρώην αυτοκράτορα Γουλιέλμο Β΄, ο οποίος ζει εξόριστος στην Ολλανδία. Αναζητώντας έναν πιθανό κατάσκοπο των Βρετανών ανάμεσα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, ερωτεύεται μια νεαρή υπηρέτρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.