Ιστορίες Μιας Νύχτας

2,5

Μελανό πορτρέτο της βουλγάρικης πραγματικότητας, δυναμικά σκηνοθετημένο, στημένο όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Ιστορίες Μιας Νύχτας

Μελανό πορτρέτο της βουλγάρικης πραγματικότητας, δυναμικά σκηνοθετημένο, στημένο όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Ιστορίες Μιας Νύχτας - εικόνα 1

Πολυβραβευμένος για το τρυφερό ποδηλατικό road movie του «Ο Κόσμος Είναι Μεγάλος και η Σωτηρία της Ψυχής Βρίσκεται στη Γωνία», ο ντοκιμαντερίστας Στέφαν Κομαντάρεφ εμπνέεται από μια σειρά αληθινών ιστοριών για να συνθέσει ένα πολυδιάστατο και μελανό πορτρέτο της σύγχρονης βουλγάρικης κοινωνικής πραγματικότητας. Αφηγηματικό του όχημα το ταξί και σημείο εκκίνησης η ιστορία ενός χρεωμένου οδηγού, ο οποίος πυροβολεί θανάσιμα τον τραπεζίτη­ που τον εκβιάζει και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Το ίδιο βράδυ, κι ενώ στο ραδιόφωνο οι πάντες σχολιάζουν το περιστατικό, πέντε συνάδελφοί του κάνουν τη βάρδιά τους. Όλα όσα λέγονται κι εξελίσσονται περιγράφουν μια ζοφερή, οργισμένη και σπρωγμένη στα άκρα καθημερινότητα, δυναμικά­ σκηνοθετημένη, στημένη όμως πάνω σε χαρακτήρες-κοινωνιολογικά δείγματα κι εξόφθαλμα επιλεγμένα «καυτά» οικονομικά και πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Βουλγαρία, Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: AMA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορίες Μιας Νύχτας

Posoki / Directions
2,5
  • Κοινωνική
  • 2017
  • Διάρκεια: 103 '
  • Στέφαν Κομαντάρεφ

Ένας χρεωμένος ταξιτζής πυροβολεί θανάσιμα τον τραπεζίτη που τον εκβιάζει και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Το ίδιο βράδυ, κι ενώ στο ραδιόφωνο οι πάντες σχολιάζουν το περιστατικό, πέντε συνάδελφοί του κάνουν τη βάρδιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.