Κόκκινο Σπουργίτι

1,5

Ρεσιτάλ κακής ρωσικής προφοράς και μια επίπεδη σκηνοθεσία δίχως σασπένς, που αναλώνεται στην ηδονοβλεπτική κακομεταχείριση της ηρωίδας.

Κόκκινο Σπουργίτι

Ρεσιτάλ κακής ρωσικής προφοράς και μια επίπεδη σκηνοθεσία δίχως σασπένς, που αναλώνεται στην ηδονοβλεπτική κακομεταχείριση της ηρωίδας.

Κόκκινο Σπουργίτι - εικόνα 1

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο και κάτοχος Όσκαρ, η Τζένιφερ Λόρενς («Οδηγός Αισιοδοξίας»), κάνει με το «Κόκκινο Σπουργίτι» την πιο τολμηρή μέχρι τώρα επιλογή της καριέρας της. Στην ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του πρώην πράκτορα της CIA Τζέισον Μάθιους, ενσαρκώνει την μπαλαρίνα των Μπολσόι Ντομινίκα Εγκόροβα, η οποία βλέπει την καριέρα της να τερματίζεται έπειτα από τραυματισμό. Τότε ο υψηλά ιστάμενος στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θείος της Βάνια (Ματίας Σένερτς) –καμία σχέση με τον ήρωα του Τσέχοφ– τη θέτει υπό την προστασία του και της αναθέτει μια επικίνδυνη αποστολή. Η σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς («The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος 1o & 2o», «Ζωντανός Θρύλος») επαφίεται στην ερμηνεία της πρωταγωνίστριας και στις προσπάθειές της να δείξει πόσο θελκτική μπορεί να γίνει. Ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να τη βοηθά ιδιαίτερα, δημιουργώντας μια επίπεδη και δίχως ηλεκτρισμό ατμόσφαιρα.

Στη φλύαρη ενότητα της σκληρής εκπαίδευσης της Ντομινίκα, που στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αλληλουχία από εξευτελιστικά καψόνια «κομμουνιστικού» τύπου, η πρώτη γυμνή σκηνή στην καριέρα της ηθοποιού κινηματογραφείται στα όρια του ηδονοβλεπτικού σαδισμού, ο οποίος διατρέχει τις περισσότερες «ερωτικές» σκηνές της ταινίας. Όσον αφορά την κατασκοπία, η καθαυτό αποστολή, που αφορά τον εντοπισμό ενός Αμερικανού πράκτορα (ένας διακοσμητικός Τζόελ Έντγκερτον), στερείται κάθε αίσθησης κινδύνου και σασπένς ή έστω ευρηματικότητας, η οποία κατακρημνίζεται στην οφθαλμοφανή «ανατροπή» του τέλους. Αν ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ, όπως υπαινίσσεται το «Κόκκινο Σπουργίτι», τότε έχει σίγουρα στερέψει από ιδέες.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κόκκινο Σπουργίτι

Red Sparrow
1,5
  • Κατασκοπική
  • 2018
  • Διάρκεια: 139 '
  • Φράνσις Λόρενς

Μια πρώην μπαλαρίνα των Μπολσόι μετατρέπεται σε μυστική πράκτορα με σκοπό να αντλήσει πληροφορίες από έναν κατάσκοπο της CIA.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.