Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου

2

Παλαιάς κοπής, γραφικά βίαιο και στιβαρά σκηνοθετημένο γουέστερν με διδακτικές, αναίτια μελοδραματικές αντιρατσιστικές κορόνες.

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου

Παλαιάς κοπής, γραφικά βίαιο και στιβαρά σκηνοθετημένο γουέστερν με διδακτικές, αναίτια μελοδραματικές αντιρατσιστικές κορόνες.

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου - εικόνα 1

Βασισμένος σε ένα παλιό χειρόγραφο του βραβευμένου με Όσκαρ Ντόναλντ Στιούαρτ («Ο Αγνοούμενος»), ο Σκοτ Κούπερ συνεχίζει να σκηνοθετεί τη διαρκή πάλη της Αμερικής με τον εαυτό της, αυτήν τη φορά σε γουέστερν παραλλαγή. Έτσι, μετά τη «Σκουριασμένη Πόλη» (ο άγραφος νόμος του αίματος ενώνει δύο αδέρφια με διαφορετική νοοτροπία) και την «Ανίερη Συμμαχία» (η μυστική συνεργασία γκάνγκστερ και FBI), το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» φέρνει ως εκόντες άκοντες συνοδοιπόρους έναν αιχμάλωτο και βαριά άρρωστο αρχηγό των Τσεγέν, έναν λοχαγό του στρατού και ορκισμένο εχθρό του αλλά και μια γυναίκα της οποίας η οικογένεια μόλις σφαγιάστηκε­ από ινδιάνους.

Η βία είναι πανταχού παρούσα, το ίδιο και τα ηθικά διλήμματα κάθε πλευράς, το «δίκιο» της οποίας προσπαθεί να ανιχνεύσει με ωμό και ειλικρινή τρόπο αυτό το παλαιάς κοπής, στιβαρά σκηνοθετημένο γουέστερν. Από ένα σημείο και μετά η ταινία μετατρέπει την ειλικρίνειά της σε διδακτισμό, την ανάδειξη του «εσωτερικού» αμερικανικού διχασμού σε σεναριακό κλισέ και τη διάθεσή της για μελλοντική (αντι-Τραμπ και αντιρατσιστική) αισιοδοξία σε μελοδραματική κορόνα.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου

Hostiles
2
  • Γουέστερν
  • 2017
  • Διάρκεια: 134 '
  • Σκοτ Κούπερ

Το 1892 ένας σκληροτράχηλος λοχαγός διατάζεται να συνοδεύσει έναν βαριά άρρωστο αρχηγό των ινδιάνων, ορκισμένο εχθρό του, μέσα από μια άκρως αφιλόξενη κι επικίνδυνη περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.