Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

0,5

Βαρετή και αλλοπρόσαλλη, παιδαριώδους προβληματικής ταινία μεταφυσικού τρόμου «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα».

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Βαρετή και αλλοπρόσαλλη, παιδαριώδους προβληματικής ταινία μεταφυσικού τρόμου «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα».

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων - εικόνα 1

Το αρχοντικό των Γουίντσεστερ, γνωστό στους απανταχού λάτρεις του παραφυσικού, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Νότιας Καλιφόρνια. Χτισμένο το 1884 από τη Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα του ιδρυτή της διάσημης εταιρείας κατασκευής όπλων, εντυπωσιάζει με το μέγεθός του και την παντελή έλλειψη εσωτερικού αρχιτεκτονικού σχεδίου, καθώς είναι γεμάτο από τυφλά δωμάτια, αδιέξοδους διαδρόμους και σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά. Ανακατασκευαζόταν διαρκώς επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, με το μύθο να το θέλει στοιχειωμένο από τις ψυχές όσων σκοτώθηκαν από τις επαναληπτικές καραμπίνες Winchester, το φονικότερο όπλο της εποχής. Μετά τα sci-fi θρίλερ «Pre­destination», «Daybreakers» αλλά και το περσινό τρομο-reboot «Saw: Legacy», οι Γερμανοαυστραλοί αδερφοί Σπίριγκ εμπνέονται από το θρύλο του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού στον κόσμο» για ένα θρίλερ μεταφυσικού τρόμου με... πασιφιστικά μηνύματα.

Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας­ του 1880 οι ανήσυχοι μέτοχοι της Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της Σάρα για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα με τη δική της μυστική ιστορία, σε μια σειρά από αγριεμένα φαντάσματα και στο δικό του τραυματικό παρελθόν, συνάντηση η οποία ξεκινά επιστρατεύοντας όλα τα μπαγιάτικα κλισέ του είδους (μισοσκόταδα, ντουλάπες που ανοιγοκλείνουν, ξαφνικοί και αδικαιολόγητοι θόρυβοι) κι εξελίσσεται σε ένα εκτός σεναριακού ελέγχου τρομο-ντελίριο ενάντια στην οπλοχρησία που σε κάνει να θέλεις να... πιάσεις όπλο.

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Winchester
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Οι μέτοχοι της εταιρείας κατασκευής όπλων Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της χήρας του ιδιοκτήτη για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα που για χρόνια ανακατασκευάζει διαρκώς το τεράστιο αρχοντικό, το οποίο θα αποδειχτεί το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.