Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται

2,5

Διαφορετική, ενδιαφέρουσα, αν και όχι πλήρως διαφωτιστική ματιά σε μια μυθιστορηματική προσωπικότητα κι εμβληματική καλλιτέχνιδα.

Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται

Διαφορετική, ενδιαφέρουσα, αν και όχι πλήρως διαφωτιστική ματιά σε μια μυθιστορηματική προσωπικότητα κι εμβληματική καλλιτέχνιδα.

Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται - εικόνα 1

Η Μαρία Κάλλας είναι αναμφίβολα η σπουδαιότερη ερμηνεύτρια στην ιστορία του λυρικού θεάτρου, μια πραγματική ντίβα­ της οποίας η φήμη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όχι μόνο για τις σκηνικές εμφανίσεις της αλλά και για τον θυελλώδη χαρακτήρα και τη μυθιστορηματική προσωπική ζωή της. Πασίγνωστα­ όλα αυτά, με τον νεαρό Γάλλο Τομ Βολφ να δίνει τώρα το λόγο­ στην ίδια, σε συνεντεύξεις και στην προσωπική αλληλογραφία της (την οποία ακούμε από τη φωνή της Φανί Αρντάν), αναζητώντας την αλήθεια της Μαρίας πίσω από το μύθο της Κάλλας. Φιλόδοξο εγχείρημα απέναντι σε ένα πρόσωπο που έζησε σχεδόν εξολοκλήρου «εν δήμω» και από αυτήν την άποψη το καλοστημένο ντοκιμαντέρ είναι μεν αξιόλογο, όχι όμως και απόλυτα διαφωτιστικό. Μέσα από αυτό η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο αποκαλύπτεται ως μια συγκροτημένη, αλλά μάλλον απλοϊκή γυναίκα, συναρπαστική μπροστά στο κοινό (είναι συγκλονιστικές οι ερμηνείες της, από την «Casta Diva» και το «La mamma morta» μέχρι το «Vissi d’arte»), θλιμμένη κι ευάλωτη όταν εκείνο την αφήνει μόνη με τον εαυτό της. Ακόμη κι έτσι, λοιπόν, η «λαμπερή», γνωστή εικόνα της παραμένει πεισματικά και η πιο ενδιαφέρουσα.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται

Maria by Callas
2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 113 '
  • Τομ Βολφ

Η θρυλική καριέρα και η περιπετειώδης προσωπική ζωή της Μαρία Κάλλας μέσα από συνεντεύξεις και την προσωπική αλληλογραφία της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.