Η Ληστεία του Αιώνα

2

Η «Ένταση» του Μάικλ Μαν εμπνέει μια σχετικά καλοστημένη, αδύναμη όμως να ξεφύγει από τα κλισέ αστυνομική περιπέτεια.

Η Ληστεία του Αιώνα

Μια επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας του Λος Άντζελες προσπαθεί να συλλάβει μια συμμορία ληστών τραπεζών, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Η «Ένταση» του Μάικλ Μαν εμπνέει μια σχετικά καλοστημένη, αδύναμη όμως να ξεφύγει από τα κλισέ αστυνομική περιπέτεια.

Η Ληστεία του Αιώνα - εικόνα 1

Σεναριογράφος συνταγογραφημένων ταινιών δράσης («Ο Τιμωρός» με τον Βιν Ντίζελ, «Το Λονδίνο Έπεσε»), ο Κρίστιαν Γκούντεκαστ κάνει σκηνοθετικό ντεμπούτο με μια αστυνομική περιπέτεια εμπνευσμένη από την «Έξαψη» του Μάικλ Μαν. Το Λος Άντζελες αποτελεί και πάλι το φόντο εξέλιξης μιας μονομαχίας διαρκείας ανάμεσα στους επικεφαλής δύο αντίπαλων ομάδων. Μιας ασύλληπτης συμμορίας ληστών τραπεζών και μιας επίλεκτης ομάδας της αστυνομίας η οποία προσπαθεί να τους σταματήσει. Κι ενώ η δεύτερη κινείται στα όρια του νόμου, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να φέρει αποτελέσματα, η πρώτη σχεδιάζει να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μια επιχείρηση που εκ πρώτης όψεως φαντάζει ακατόρθωτη.

Ο ανερχόμενος Πάμπλο Σράιμπερ είναι ο Ντε Νίρο και ο «χυμαδιό» Τζέραρντ Μπάτλερ ο Πατσίνο αυτού του αστικού μετα-γουέστερν, το οποίο ο Γκούντεκαστ σκηνοθετεί με νευρική κάμερα και μιαν αίσθηση βρόμικου ρεαλισμού. Ως σεναριογράφος, ωστόσο, αποδεικνύεται ανίκανος να ξεφύγει από τα κλισέ μιας εύπεπτης action movie, προβλέψιμης μέχρι τις λεπτομέρειές της από τη μία, δήθεν ανατρεπτικής και παμπόνηρης (με ουρανοκατέβατο plot twist αλά Κάιζερ Σόζε στο φινάλε) από την άλλη.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 140΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ληστεία του Αιώνα

Den of Thieves
2
  • Αστυνομική
  • 2018
  • Διάρκεια: 140 '
  • Κρίστιαν Γκούντεγκαστ

Μια επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας του Λος Άντζελες προσπαθεί να συλλάβει μια συμμορία ληστών τραπεζών, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει την απόρθητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.