Thank You For Your Service

2

Ειλικρίνεια, γραφικότητα, επώδυνες μνήμες και κλισέ συνταιριάζονται σε ένα ευπρεπές μα απόλυτα προβλέψιμο σε εξέλιξη και συμπεράσματα δράμα πολεμικών ενοχών από τον σεναριογράφο του «Ελεύθερου Σκοπευτή».

Thank You For Your Service

Ειλικρίνεια, γραφικότητα, επώδυνες μνήμες και κλισέ συνταιριάζονται σε ένα ευπρεπές μα απόλυτα προβλέψιμο σε εξέλιξη και συμπεράσματα δράμα πολεμικών ενοχών από τον σεναριογράφο του «Ελεύθερου Σκοπευτή».

Thank You For Your Service - εικόνα 1

Αμερικανοί στρατιώτες επιστρέφουν από την πρώτη γραμμή του πολέμου στην πατρίδα και προσπαθούν ανεπιτυχώς να ενσωματωθούν στη φιλήσυχη καθημερινότητα. Πόσες φορές, από τον «Γυρισμό» και τον «Ράμπο» στο «Hurt Locker», έχουμε δει σε βιετναμέζικη, αφγανική ή ιρακινή παραλλαγή αυτήν την ιστορία; Η οποία στέκεται σταθερά σκεπτική απέναντι στις αιτίες της πολεμικής εμπλοκής, καταδικάζει την ωμότητα της μάχης, καυτηριάζει την αδια­φορία των γραφειοκρατών, ενώ υμνεί το θάρρος και την αυταπάρνηση των ισοβίως τραυματισμένων εσωτερικά (εθελοντών τις περισσότερες φορές) στρατιωτών;

Μια απ’ τα ίδια είναι και η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του πρώην ηθοποιού και νυν σεναριογράφου Τζέισον Χιλ, οσκαρικά υποψηφίου για τον «Ελεύθερο Σκοπευτή». Εδώ ο πόλεμος αφορά το Ιράκ και το σενάριο τη διασκευή μιας αληθινής ιστορίας μελών της 2-16 μοίρας πεζικού, με τον Μάιλς Τέλερ­ («Χωρίς Μέτρο») να υποδύεται έναν νεαρό λοχία γεμάτο τύψεις για τον τραυματισμό ενός συναδέλφου του και το θάνατο ενός άλλου. Ουδέν νεότερον λοιπόν, καθώς ειλικρίνεια, γραφικότητα, επώδυνες μνήμες και κλισέ συνταιριάζονται σε ένα ευπρεπές μα απόλυτα προβλέψιμο σε εξέλιξη και συμπεράσματα δράμα πολεμικών ενοχών και κατορθωμάτων.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Thank You For Your Service

2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 109 '
  • Τζέισον Χολ

Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών που επιστρέφει από το Ιράκ στην πατρίδα προσπαθεί να ενσωματωθεί στην καινούργια, φιλήσυχη καθημερινότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.