Τι Συνέβη στη Δευτέρα

1,5

Μια… επταπλή Νούμι Ραπάσε αποτελεί το χαριτωμένο highlight μιας κλειστοφοβικής, στην αρχή αγωνιώδους, αλλά τελικά αφελούς περιπέτειας φαντασίας.

Τι Συνέβη στη Δευτέρα

Μια… επταπλή Νούμι Ραπάσε αποτελεί το χαριτωμένο highlight μιας κλειστοφοβικής, στην αρχή αγωνιώδους, αλλά τελικά αφελούς περιπέτειας φαντασίας.

Τι Συνέβη στη Δευτέρα - εικόνα 1

Γνωστός για τις ζόμπι κωμωδίες τρόμου «Dead Snow» και «Dead Snow: Red vs. Dead» αλλά και την αγγλόφωνη παρωδιακή περιπέτεια φαντασίας «Hansel & Gretel: Witch Hunters», ο Νορβηγός Τόμι Βίρκολα σοβαρεύεται αδικαιολόγητα και, χωρίς δικό του σενάριο αυτήν τη φορά, αναζητά το «Τι Συνέβη στη Δευτέρα». Μία από τις επτά αδερφές (η καθεμία με όνομα που αντιστοιχεί σε ημέρα της εβδομάδας), οι οποίες σε ένα μέλλον όπου οι οικογένειες περιορίζονται αυστηρά λόγω υπερπληθυσμού στο ένα παιδί, έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέχρι και την ενηλικίωσή τους ξεγελώντας τις αρχές. Μέχρι που ένα βράδυ μία από αυτές δεν επιστρέφει στο σπίτι.

Μια… επταπλή Νούμι Ραπάσε αποτελεί το χαριτωμένο highlight αυτής της κλειστοφοβικής και τουλάχιστον στην αρχή αγωνιώδους, αλλά τελικά αφελούς περιπέτειας φαντασίας με πολιτικές αιχμές. Ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει σκηνογραφικούς εντυπωσιασμούς, η κάμερα μένει κοντά στα πρόσωπα και ο αφηγηματικός ρυθμός είναι σφιχτός, αλλά όταν το δράμα κορυφώνεται, όλα καταφεύγουν στη σεναριακή ευκολία, στην προβλέψιμη κοινοτοπία και στα ηχηρά καταγγελτικά μηνύματα.

Μ. Βρετανία, Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Τι Συνέβη στη Δευτέρα

What Happened to Monday
1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2017
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τόμι Βίρκολα

Σε ένα μέλλον όπου οι οικογένειες περιορίζονται αυστηρά λόγω υπερπληθυσμού στο ένα παιδί, ένας πατέρας προστατεύει τα επτάδυμα κορίτσια του μέχρι την ενηλικίωσή τους. Μόνες τους πλέον, προσπαθούν να επιβιώσουν ξεγελώντας τις αρχές, μέχρι που ένα βράδυ μία από τις αδερφές δεν επιστρέφει στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.