Thor: Ragnarok

2,5

Η τρίτη περιπέτεια του ξανθού υπερήρωα της Marvel είναι και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική διάθεσή της όσο και στις απολαυστικές παρουσίες του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον.

Thor: Ragnarok

Η τρίτη περιπέτεια του ξανθού υπερήρωα της Marvel είναι και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική διάθεσή της όσο και στις απολαυστικές παρουσίες του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον.

Thor: Ragnarok - εικόνα 1

Ο πρώτος Εκδικητής που, μετά τον Iron Man, απέκτησε το 2011 τη δική του σειρά ταινιών, ο Θορ, ξεκίνησε τις κινηματογραφικές περιπέτειές του με έντονες σαιξπηρικές αναφορές (σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα), για να περάσει κατόπιν σε πιο ανάλαφρους και κωμικούς τόνους στον «Σκοτεινό Κόσμο», highlight του οποίου ήταν η αναγκαστική συνεργασία του με τον αδερφό και άσπονδο εχθρό του Λόκι. Στο «Ragnarok» η διάθεση ανανέωσης συνεχίζεται και τον τηλεοπτικό Άλαν Τέιλορ διαδέχεται στη σκηνοθετική καρέκλα ο Τάικα Γουαϊτίτι, υποψήφιος για Όσκαρ μικρού μήκους και δημιουργός των πρωτότυπων και ανατρεπτικών κωμωδιών «What we Do in the Shadows» και «Hunt for the Wilderpeople». Πάντα στο πλαίσιο της συνταγής της Marvel, ο Νεοζηλανδός πατάει το γκάζι τού χιούμορ μέχρι το πάτωμα και προσπαθεί να κάνει διασκεδαστική άλλη μια απόπειρα διάσωσης του Άσγκαρντ από την καταστροφή.

Η μεγάλη απειλή ονομάζεται τώρα «Χέλα» και είναι η παντοδύναμη και αδίστακτη αδερφή των Θορ και Λόκι, οι οποίοι αναγκάζονται να συμμαχήσουν για ακόμη μία φορά. Περιπλανώμενοι στο σύμπαν (θα περάσουν και από εμάς συναντώντας τον Δόκτορα Στρέιντζ) κι αιχμάλωτοι σε μακρινούς πλανήτες, θα τακιμιάσουν τελικά με τον Χαλκ και τη θαρραλέα Βαλκυρία, θα δραπετεύσουν και θα επιστρέψουν στον πλανήτη τους για την αποφασιστική μάχη. Η τρίτη περιπέτεια του θεού του κεραυνού είναι τελικά και η διασκεδαστικότερη, χάρη τόσο στην έντονα χιουμοριστική, σχεδόν παρωδιακή διάθεσή της όσο και στην απολαυστική παρουσία του νευρωτικού Μαρκ Ράφαλο, της σέξι κακιάς Κέιτ Μπλάνσετ και της τσαμπουκαλούς Τέσα Τόμσον. Το θεαματικό στοιχείο είναι πάντα παρόν, η δράση έρχεται με τις πρέπουσες δόσεις και η υπερηρωική οδύσσεια συνεχίζεται απρόσκοπτη.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Thor: Ragnarok

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 130 '
  • Τάικα Γουαϊτίτι

Για να σώσει τον Άσγκαρντ από την καταστροφή, ο Θορ είναι αναγκασμένος να συμμαχήσει με τον Λόκι. Αλλά και πάλι οι δυο τους αποδεικνύονται ανίκανοι να νικήσουν την παντοδύναμη και αδίστακτη αδερφή τους Χέλα, η οποία κάθεται πλέον στο θρόνο του Όντιν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.