Στο Κέντρο του Κύκλου

2

Γνωστές ιδέες που περισσότερο θίγονται παρά αναλύονται, καθαρή κινηματογραφική ματιά, άκρως θεατρόφιλο target group.

Στο Κέντρο του Κύκλου

Η θεατρική εμπειρία μέσα από τα παρασκήνια καλοκαιρινών παραστάσεων της ομάδας Ρόδα αλλά και τις προσωπικές εξομολογήσεις των μελών της. Γνωστές ιδέες που περισσότερο θίγονται παρά αναλύονται, καθαρή κινηματογραφική ματιά, άκρως θεατρόφιλο target group.

Στο Κέντρο του Κύκλου - εικόνα 1

Βραβευμένος μικρομηκάς («Small Talk», «Στην ΕΛΒΥΝ»), ο Ορφέας­ Περετζής ακολούθησε για επτά ολόκληρα χρόνια την πολυμελή ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Ρόδα και, μέσα από τα παρασκήνια των καλοκαιρινών παραστάσεών της αλλά και τις προσωπικές εξομολογήσεις των μελών της, προσπάθησε να καταγράψει την εμπειρία «της σκηνής». Μια διαδικασία σωματική, ψυχολογική, καλλιτεχνική και πνευματική, την οποία η ταινία επιχειρεί να χτίσει απλά και μεθοδικά. Αρχικά, παράλληλα με τις πρόβες και τις κάθε λογής προετοιμασίες της ομάδας, παρακολουθούμε έναν καθηγητή στατιστικής, μια υπάλληλο, έναν έμπορο ηλεκτρονικών ειδών κι έναν οικοδόμο να μιλάνε για τις ερμηνευτικές περιπέτειές τους.

Πλησιάζουμε έτσι όλο και περισσότερο τη θεατρική σκηνή, το «κέντρο του κύκλου», με το τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ να προσπαθεί, με μια αεικίνητη κάμερα στα παρασκήνια μιας παράστασης αλλά και γραπτά αποσπάσματα από τα ημερολόγια των μελών της ομάδας, να αποτυπώσει –στα διδάγματα των Γκιόργκι Γκουρτζίεφ και Πίτερ Μπρουκ– τη μυητική, σχεδόν μεταφυσική εμπειρία της υποκριτικής «μεταμόρφωσης». Οι φιλοσοφικές ιδέες απλώς θίγονται, η κινηματογραφική ματιά είναι καθαρή, με δυναμικό και δημιουργικό μοντάζ, ενώ το target group παραμένει άκρως θεατρόφιλο.

Α/Μ. Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 71΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Κέντρο του Κύκλου

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2016
  • Διάρκεια: 71 '
  • Ορφέας Περετζής

Η θεατρική εμπειρία μέσα από τα παρασκήνια καλοκαιρινών παραστάσεων της ομάδας Ρόδα αλλά και τις προσωπικές εξομολογήσεις των μελών της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".