Η Γυναίκα με την Μερσεντές

2

Ένα ψυχολογικό θρίλερ δίνει σταδιακά τη θέση του σε ένα δράμα χαρακτήρων –στα όρια του μητρικού μελοδράματος–, με μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο την ερμηνευτική αντιπαράθεση των δύο πρωταγωνιστριών.

Η Γυναίκα με την Μερσεντές

Ένα ψυχολογικό θρίλερ δίνει σταδιακά τη θέση του σε ένα δράμα χαρακτήρων –στα όρια του μητρικού μελοδράματος–, με μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο την ερμηνευτική αντιπαράθεση των δύο πρωταγωνιστριών.

Η Γυναίκα με την Μερσεντές - εικόνα 1

Με σπουδή και σεναριακή ευθυβολία, ο Φρεντερίκ Μερμούντ μας βάζει μέσα σε δέκα λεπτά στο ζουμί της υπόθεσης: μια γυναίκα αναζητά εμμονικά τον υπεύθυνο του αυτοκινητικού δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του ο γιος της. Με τη βοήθεια ενός ντετέκτιβ, μαθαίνει πως πρόκειται για μια ξανθιά γυναίκα που οδηγούσε μια σκουρόχρωμη Mercedes.

Γνώστης του σασπένς (έχει σκηνοθετήσει το αστυνομικό «Complices» κι επεισόδια του τηλεοπτικού «Les revenants»), ο Ελβετός κινηματογραφιστής στήνει ένα ψυχολογικό θρίλερ που, καθοδηγούμενο από την πειστική, βασισμένη στις σιωπές και στα βλέμματα ερμηνεία της Εμανουέλ Ντεβός («Πάνω στα Χείλη μου», «Ρηγάδες για Μια Ντάμα»), κορυφώνει την αγωνία όταν η ηρωίδα υποψιάζεται πως η ένοχος είναι πιθανότατα η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος καλλυντικών, την οποία πλησιάζει προετοιμάζοντας την εκδίκησή της. Από εκεί και μετά, ωστόσο, όλα κατεβάζουν ταχύτητα, με το μυστήριο και την εκκρεμότητα να δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε ένα συγκαταβατικό δράμα χαρακτήρων –στα όρια του μητρικού μελοδράματος–, με μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο την ερμηνευτική αντιπαράθεση των δύο πρωταγωνιστριών.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γυναίκα με την Μερσεντές

Moka
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Φρεντερίκ Μερμούντ

Μια γυναίκα αναζητά τον υπεύθυνο του αυτοκινητικού δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του ο γιος της. Υποψιάζεται πως αυτή πιθανότατα είναι η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος καλλυντικών, την οποία πλησιάζει προετοιμάζοντας την εκδίκησή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.