Γυάλινο Κάστρο

1,5

Οι οικογενειακοί δεσμοί ως ευλογία και ταυτόχρονα τραύμα, μέσα από ένα αυτοβιογραφικό χρονικό κοινοτοπιών και φτηνής συναισθηματολογίας.

Γυάλινο Κάστρο

Επιτυχημένη δημοσιογράφος, έτοιμη να αρραβωνιαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο, η Τζανέτ αναπολεί την περιπετειώδη ενηλικίωσή της και τους αντισυμβατικών αρχών γονείς της, τους οποίους πρέπει να «αντιμετωπίσει» ξανά ύστερα από χρόνια. Οι οικογενειακοί δεσμοί ως ευλογία και ταυτόχρονα τραύμα, μέσα από ένα αυτοβιογραφικό χρονικό κοινοτοπιών και φτηνής συναισθηματολογίας.

Γυάλινο Κάστρο - εικόνα 1

Σε μια ατελείωτη σειρά αυτοβιογραφιών που εξιστορούν επώδυνες ενηλικιώσεις μέσα σε δυσλειτουργικές οικογένειες κι έχουν μεταφερθεί στην οθόνη ως ιδανικός συνδυασμός «αληθινής» συγκίνησης, καθησυχαστικής εξιλέωσης και οσκαρικά φιλόδοξων ερμηνειών, η Τζανέτ Γουόλς προσθέτει τώρα και τη δική της: μια επιτυχημένη δημοσιογράφος κοσμικών στηλών, έτοιμη να αρραβωνιαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο, αναπολεί την περιπετειώδη παιδική ηλικία της και τους αντισυμβατικών αρχών γονείς της, τους οποίους πρέπει να «αντιμετωπίσει» ξανά έπειτα από χρόνια.

Μετά τα «Μικρά Όμορφα Πλάσματα» ο Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον επαναλαμβάνει την επιτυχημένη του συνεργασία με την οσκαρική Μπρι Λάρσον («Το Δωμάτιο»), σε άλλη μία ταινία κοινωνικού προβληματισμού και υπαρξιακών ερωτημάτων, αυτήν τη φορά παραδομένη σε μια φτηνή συναισθηματολογία χολιγουντιανής κοπής. Αν και όλο το δραματικό παιχνίδι στηρίζεται πάνω στην αντιφατική πολυπλοκότητα των χαρακτήρων (και του νοήματος της ζωής εντέλει), η ταινία δεν μπορεί να ξεπεράσει την ασυγκράτητη επιθυμία της να γίνει αρεστή στον θεατή και να οδηγηθεί σε ένα προβλέψιμα συγκαταβατικό τέλος, καταφεύγοντας σε σχηματικές απλοποιήσεις, μελοδραματικές κορόνες και συμπεράσματα ψυχανάλυσης δι’ αρχαρίους.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Γυάλινο Κάστρο

The Glass Castle
1,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 127 '
  • Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Επιτυχημένη δημοσιογράφος, έτοιμη να αρραβωνιαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο, η Τζανέτ αναπολεί την περιπετειώδη ενηλικίωσή της και τους αντισυμβατικών αρχών γονείς της, τους οποίους πρέπει να «αντιμετωπίσει» ξανά ύστερα από χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.