Ο «Μαύρος Πύργος» και οι καλύτερες μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ στην οθόνη!

Μάθετε τα βασικά για το φανταστικό έπος που επινόησε ο μαέστρος του λογοτεχνικού τρόμου και το οποίο βγαίνει στις 3/8 στις αίθουσες, αλλά και τα best of των μεταφορών του στο σινεμά.

Ο «Μαύρος Πύργος» και οι καλύτερες μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ στην οθόνη!

Το φανταστικό έπος των επτά τόμων που επινόησε ο μαέστρος του λογοτεχνικού τρόμου βγαίνει σήμερα 3/8 στις αίθουσες, με τον Ίντρις Έλμπα να ενσαρκώνει έναν θανατηφόρο πιστολέρο.

Οι τρεις πυλώνες του «Μαύρου Πύργου»

1. Ο Ίντρις Έλμπα υποδύεται τον Ρόλαντ Ντεστσέιν, τον τελευταίο πιστολέρο της σειράς του, που ζει στον Μεσο-Κόσμο, ένα φανταστικό σύμπαν με μυθικά πλάσματα, μαγεία και την ατμόσφαιρα της παλιάς αμερικανικής Δύσης.

Ο «Μαύρος Πύργος» και οι καλύτερες μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ στην οθόνη! - εικόνα 1

2. Ο Ρόλαντ αναζητά τον Μαύρο Πύργο, ο οποίος διατηρεί την ισορροπία μεταξύ όλων των υπαρκτών κόσμων, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει τον Άντρα με τα Μαύρα (Μάθιου ΜακΚόναχι), τον θανάσιμο εχθρό του που έχει ως απώτερο σκοπό να ανακόψει την πορεία του.

Ο «Μαύρος Πύργος» και οι καλύτερες μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ στην οθόνη! - εικόνα 2

3. Η υπόθεση της ταινίας περιγράφεται ως συνέχεια των γεγονότων που περιγράφονται στα βιβλία, ενώ ενδέχεται το φιλμ να διαδεχτεί μια τηλεοπτική σειρά με τους Έλμπα και ΜακΚόναχι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο «Μαύρος Πύργος» και οι καλύτερες μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ στην οθόνη! - εικόνα 3

Οι τέσσερις καλύτερες σινε-μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ

«Κριστίν» (1983)

Η εμμονή που αποκτά ένα κατακόκκινο μοντέλο αυτοκινήτου Πλίμουθ με τον ιδιοκτήτη του φτάνει στα όρια της παράκρουσης όταν το αμάξι αποκτήσει… συνείδηση. Ο σκηνοθέτης Τζον Κάρπεντερ ξεκίνησε τα γυρίσματα προτού καν ολοκληρωθεί το βιβλίο, χαρακτηριστικό στοιχείο της δημοφιλίας του Κινγκ.

«Η Λάμψη» (1980)

Είναι διάσημο το άσβεστο μίσος του συγγραφέα για την απόπειρα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο βιβλίο του που απαγορεύτηκε από τις βιβλιοθήκες των αμερικανικών σχολείων. Παρά τη κινηματογραφική της αριστοτεχνία, ο Κινγκ τη χαρακτήρισε «ακριβό αυτοκίνητο δίχως κινητήρα».

«Στάσου Πλάι Μου» (1986)

Η ταινία που ο Κινγκ θεωρεί την καλύτερη σινε-μεταφορά ιστορίας του (βασίζεται στο διήγημα «The Body») είναι το συγκινητικό φιλμ του Ρομπ Ρέινερ, που απεικονίζει σπαρακτικά τη δύναμη της φιλίας και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

«Κάρι, Έκρηξη Οργής» (1976)

Ο Μπράιαν ντε Πάλμα παίρνει στα χέρια του το πρώτο βιβλίο του Κινγκ και το μετατρέπει σε ένα διαμάντι των ταινιών τρόμου, χάρη στην… αιματηρή ερμηνεία της εκθαμβωτικής Σίσι Σπέισεκ, η οποία αποκτά τηλεπαθητικές ικανότητες ώστε να εκδικηθεί όσους την καταπιέζουν. Ο Κινγκ δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από επιτυχία στο box office και καθιέρωσε τον ίδιο ως συγγραφέα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μαύρος Πύργος

The Dark Tower
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 95 '
  • Νικολάι Αρσέλ

Ένα νεαρό αγόρι δραπετεύει από τον κόσμο μας για μια παράλληλη πραγματικότητα. Εκεί θα περιπλανηθεί μαζί με τον σκληροτράχηλο Πιστολέρο, αναζητώντας τον Άνθρωπο με τα Μαύρα, την απόλυτη απειλή και για τους δυο κόσμους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.