Αόρατος Επισκέπτης

2

Ένα σφιχτοδεμένο αφηγηματικά, αλλά επιτηδευμένο σεναριακά θρίλερ (από τον σκηνοθέτη του «Σώματος») που το παρακάνει, θέλοντας να εκβιάσει την έκπληξη του θεατή του.

Αόρατος Επισκέπτης

Ο Αντριάν Ντόρια, ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας, κατηγορείται για το φόνο της ερωμένης του, καθώς ξύπνησε τραυματισμένος δίπλα στο πτώμα της μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Τώρα, μαζί με μια κορυφαία δικηγόρο που έχει προσλάβει, έχουν μόλις τρεις ώρες καιρό για να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη σε ένα σφιχτοδεμένο αφηγηματικά, αλλά επιτηδευμένο σεναριακά θρίλερ (από τον σκηνοθέτη του «Σώματος») που το παρακάνει, θέλοντας να εκβιάσει την έκπληξη του θεατή του.

Αόρατος Επισκέπτης - εικόνα 1

Τον Καταλανό Οριόλ Πάουλο τον γνωρίσαμε πρώτα ως σεναριογράφο των «Ματιών της Τζούλια» και κατόπιν ως σκηνοθέτη (και σεναριογράφο) του ενδιαφέροντος, αλλά υπερφορτωμένου και εκβιαστικού θρίλερ «Το Σώμα», με το οποίο άπλωσε τη φήμη του έξω από τα ισπανικά σύνορα. Από τη νυχτερινή ατμόσφαιρα και την κλειστοφοβική αίσθηση ως το βασικό μυστήριο που γύρω του περιστρέφονται όλα και τις διαδοχικές ανατροπές, η δεύτερη ταινία του ακολουθεί το ίδιο ακριβώς αγωνιώδες μοτίβο.

Πρωταγωνιστής της είναι ο Αντριάν Ντόρια, ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της ερωμένης του. Όλα ξεκίνησαν όταν, ακολουθώντας τις οδηγίες ενός αγνώστου που απειλούσε να αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους, οι δυο τους βρέθηκαν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, όπου ο Αντριάν δέχτηκε ξαφνική επίθεση. Ξυπνώντας τραυματισμένος στο κλειδωμένο (από μέσα) δωμάτιο και δίπλα στο πτώμα της Λάουρα, θα συλληφθεί και θα αποφυλακιστεί με εγγύηση. Τώρα, μαζί με μια κορυφαία δικηγόρο, έχουν μόλις τρεις ώρες καιρό για να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη.

Αόρατος Επισκέπτης - εικόνα 2

Από την πρώτη στιγμή, ο «Αόρατος Επισκέπτης» έχει ανέβει σε αφηγηματικές ράγες που του επιτρέπουν να κινείται με ταχύτητα, ακολουθώντας όμως μια συγκεκριμένη διαδρομή, η γοητεία της οποίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σεναριακή φαντασία, αλλά και συνοχή. Όπως και στο «Σώμα», λοιπόν, έχουμε και εδώ ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ γεμάτο ανομολόγητα κίνητρα, πειστικά ψέματα και επικίνδυνα παιχνίδια εξαπάτησης. Ο συνδυασμός τους έχει τη γοητεία του, αλλά όσο το κουβάρι της πλοκής ξεδιπλώνεται, για να μαζευτεί και να ξεδιπλωθεί ξανά, η κατάχρηση των ανατροπών εκβιάζει την έκπληξη του θεατή, το εύρημα γίνεται επιτήδευση και το «σοκαριστικό» φινάλε, όπως ακριβώς και στο «Σώμα», δεν είναι πιστευτό ούτε στο… Χόλιγουντ.

Ισπανία. 2016. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Αόρατος Επισκέπτης

Contratiempo / The Invisible Guest
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 106 '
  • Οριόλ Πάουλο

Ο Αντριάν Ντόρια, ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας, κατηγορείται για το φόνο της ερωμένης του, καθώς ξύπνησε τραυματισμένος δίπλα στο πτώμα της μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Τώρα, μαζί με μια κορυφαία δικηγόρο που έχει προσλάβει, έχουν μόλις τρεις ώρες καιρό για να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.