Ο Δαιμονισμένος Άγγελος

3

Σκοτεινό, υποβλητικό και μονταρισμένο με νεύρο νεο-νουάρ, το οποίο εξελίσσεται σε ταινία μεταφυσικού τρόμου.

Ο Δαιμονισμένος Άγγελος

Σκοτεινό, υποβλητικό και μονταρισμένο με νεύρο νεο-νουάρ, το οποίο εξελίσσεται σε ταινία μεταφυσικού τρόμου.

Ο Δαιμονισμένος Άγγελος - εικόνα 1

Εμπορική αποτυχία στις ΗΠΑ, αλλά μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, το ατμοσφαιρικό θρίλερ του Άλαν Πάρκερ («Το Εξπρές του Μεσονυχτίου», «Fame», «Ο Μισισιπής Καίγεται») ξεκινά σαν ένα μοντέρνο νουάρ κι εξελίσσεται σε μια ταινία μεταφυσικού τρόμου. Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Χιόρτσμπεργκ, αφηγείται την προσπάθεια του φτηνο­-ντετέκτιβ Χάρι Έιντζελ να βρει έναν εξαφανισμένο τραγουδιστή, αποστολή που του έχει αναθέσει ένας εκκεντρικός τύπος με το όνομα Λούι Σάιφρ.

Σκοτεινό, μονταρισμένο με νεύρο, αλλά γραμμένο (από τον ίδιο τον Πάρκερ) χωρίς μεγάλη συνοχή και σκηνοθετημένο σαν επιδέξιο, αυτάρεσκο τρικ, το φιλμ χρωστάει τη γοητεία του στην εξαιρετική καλλιτεχνική διεύθυνση του Μπράιαν Μόρις και την υποβλητική φωτογραφία του Μάικλ Σέρεζιν, οι οποίοι εκμεταλλεύονται στο έπακρον το φυσικό ντεκόρ της Λουιζιάνα, με τον Ντε Νίρο να προσθέτει διαβολικό χιούμορ στον γραφικό ρόλο του.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 1987. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δαιμονισμένος Άγγελος

ANGEL HEART
3
  • Θρίλερ
  • 1987
  • Διάρκεια: 110 '
  • Άλαν Πάρκερ

Ο φτηνο-ντετέκτιβ Χάρι Έιντζελ αναλαμβάνει να βρει έναν εξαφανισμένο τραγουδιστή, αποστολή που του έχει αναθέσει ένας εκκεντρικός τύπος με το όνομα Λούι Σάιφρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.