Η Βασίλισσα της Ισπανίας

1,5

Εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια που οφείλονται στην τελειομανία του οσκαρικού Τρουέμπα, το σενάριο χάνει όμως γρήγορα την κατεύθυνσή του, βασισμένο σε μια εξαιρετικά αδύναμη πλοκή.

Η Βασίλισσα της Ισπανίας

Η χλιδάτη ηθοποιός του Χόλιγουντ Μακαρένα Γρανάδα καλείται να επιστρέψει στην Ισπανία για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας επικής κινηματογραφικής παραγωγής που επιφυλάσσει εκπλήξεις για εκείνη και το συνεργείο. Εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια που οφείλονται στην τελειομανία του οσκαρικού Τρουέμπα, το σενάριο χάνει όμως γρήγορα την κατεύθυνσή του, βασισμένο σε μια εξαιρετικά αδύναμη πλοκή.

Η Βασίλισσα της Ισπανίας - εικόνα 1

Ο Φερνάντο Τρουέμπα επιστρέφει στο «Κορίτσι των Ονείρων μου» (1999) για να γυρίσει την κινηματογραφική του συνέχεια «Η Βασίλισσα της Ισπανίας». Η πλειονότητα του καστ επανέρχεται, τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Το ιστορικό πλαίσιο μεταφέρεται στη φασιστική Ισπανία του Φράνκο, όπου η χλιδάτη πλέον ηθοποιός του Χόλιγουντ Μακαρένα Γρανάδα καλείται να επιστρέψει για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας επικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Η προσοχή τού βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ για το «Belle Epoque» Τρουέμπα στις λεπτομέρειες των σκηνικών και των κουστουμιών εξασφαλίζει μια εντυπωσιακή εικαστική αναπαράσταση της περιόδου, ενώ η Πενέλοπε Κρουζ δεν δυσκολεύεται να φέρει τον αέρα της σταρ στον ρόλο και να κυριαρχήσει με διαφορά στην ταινία. Το σενάριο όμως χάνει την κατεύθυνσή του όταν επιχειρεί να απεικονίσει βεβιασμένα τόσο το «βαρύ» πολιτικό φόντο όσο και την αλλοπρόσαλλη καθημερινότητα ενός πολυέξοδου γυρίσματος με φαντασμένους σταρ, με τις όποιες­ αστείες στιγμές να αγνοούνται ακόμη. Έτσι η πλοκή αποδυναμώνεται και ο φιλμικός χρόνος επιμηκύνεται, μέχρι το –απόλυτα προβλέψιμο– τέλος των περιπετειών των σινεφίλ ηρώων.

Ισπανία. 2016. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Βασίλισσα της Ισπανίας

La Reina de España / The Queen of Spain
1,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 128 '
  • Φερνάντο Τρουέμπα

Η χλιδάτη ηθοποιός του Χόλιγουντ Μακαρένα Γρενάδα καλείται να επιστρέψει στην Ισπανία για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας επικής κινηματογραφικής παραγωγής που επιφυλάσσει εκπλήξεις για εκείνη και το συνεργείο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.